Sbírka potravin v MAKRO se uskuteční i v neděli

Velkoobchod MAKRO Cash & Carry Česká republika se opět zapojí do podzimní Sbírky potravin, kterou pravidelně organizuje Česká federace potravinových bank. Letos poprvé však bude sbírka probíhat po celý víkend. MAKRO tak reaguje na současnou nepříznivou situaci, ve které se nejen potravinové banky aktuálně nacházejí. Zákazníci tak mohou bezpečně darovat trvanlivé potraviny a kosmetiku v sobotu 21. listopadu i v neděli 22. listopadu od 8 do 20 hodin.

MAKRO s potravinovými bankami spolupracuje dlouhodobě a pravidelně se také zapojuje do celonárodní Sbírky potravin, která tradičně probíhá dvakrát v roce. Letošní jarní sbírka se z důvodu koronavirové krize nekonala, což pro banky znamená velký úbytek potravinové pomoci, přitom však počet lidí v nouzi neustále roste.

„Letošní rok je pro Potravinové banky kritický. Po dohodě s Českou federací potravinových bank jsme se proto rozhodli využít možnosti nedělního prodeje a prodloužit tak sbírku v MAKRO až do neděle. V současné situaci se na banky obrací stále více lidí, kteří například v důsledku pandemie přišli o práci. Tato pomoc je proto důležitější než kdy dříve a my věříme, že tímto krokem pomůžeme bankám obnovit potřebné zásoby,“ komentuje rozhodnutí Romana Nýdrle, manažerka komunikace MAKRO.

Podzimní Sbírka potravin se uskuteční po celé České republice v sobotu 21. listopadu, pouze v prodejnách MAKRO lze darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží také v neděli 22. listopadu. Shromážděné potraviny pak poputují přes potravinové banky přímo do odběratelských neziskových organizací, které pomáhají například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či osobám s psychickým nebo tělesným postižením.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 20. listopadu 2020