Tesco spolupracuje s Nestlé ve sběru kávových kapslí

Společnosti Tesco a Nestlé jako první mezi obchodními řetězci v České republice zahájily sběr a recyklaci kávových kapslí.

Obě společnosti se zavázaly k minimalizaci dopadů svého podnikání na životní prostředí. Ve vybraných prodejnách Tesco mohou nyní zákazníci vrátit použité kávové kapsle jakékoli značky včetně všech privátních značek Tesco.

Sběrné zelené boxy najdete v jedenácti obchodech Tesco v Praze a ve středních Čechách. Všechny nashromážděné plastové i hliníkové kapsle jsou recyklovány a dále využívány. Plasty z kapslí najdete například ve výrobcích pro dům, zahradu (plotovky) nebo zemědělství.

Tesco dlouhodobě omezuje množství odpadů z obalů svých privátních značek, které tvoří více než třetinu sortimentu. „Spolupráce ve sběru kávových kapslí ideálně zapadá do našeho závazku minimalizovat dopady obalů výrobků na životní prostředí. Samo Tesco se zavázalo mít do roku 2025 veškeré obaly u vlastních značek 100% recyklovatelné. Zákazníkům jsme představili již tři kategorie výrobků, a i u dalších změnu k udržitelnějším obalům našich produktů postupně úspěšně zavádíme, dodává Patrik Dojčinovič, provozní ředitel Tesco pro Českou republiku.

V případě Nestlé jde o globální strategii Net Zero Roadmap, která si klade za cíl dosáhnout do roku 2050 nulových čistých emisí skleníkových plynů. „Recyklace kávových kapslí je naším dalším krokem k bezodpadové budoucnosti. Většina obalů výrobků Nestlé je recyklovatelná, nebo znovu použitelná. A do roku 2025 budou všechny,“ říká Patrice Gicquel, marketingový ředitel Nescafé pro střední a východní Evropu.

 

Zdroj: Tesco Stores ČR a.s.

Praha, 14. dubna 2022