Tetra Pak jmenuje Guillauma Latourretta generálním ředitelem nového regionu

Společnost Tetra Pak, přední světový výrobce zpracovatelských a obalových řešení pro potravinářský průmysl, nedávno jmenovala Guillauma Latourretta generálním ředitelem svého nového trhu Tetra Pak Východní Evropa.

Tento trh pokrývá širší region východní Evropy a je tvořen spojením zemí z bývalého trhu jihovýchodní Evropy* a zemí střední Evropy** s cílem zvýšit produktivitu kombinací dostupných zdrojů a talentu. Kinga Sieradzon, generální ředitelka bývalého trhu střední Evropy, převzala globální vedoucí pozici jako viceprezidentka Tetra Pak Service Operations, a přesídlí do Švédska.

Guillaume přináší do své nové role více než 18 let zkušeností v oblasti řízení prodeje, produktů a marketingu. Dříve zastával několik vedoucích pozic v obalovém průmyslu v evropském i světovém měřítku. Na své poslední pozici generálního ředitele Tetra Pak pro jihovýchodní Evropu v posledních dvou letech vedl aktivity společnosti na čtrnácti trzích. Předtím Latourrette působil jako regionální marketingový ředitel společnosti Tetra Pak v Evropě a střední Asii se zvláštním zaměřením na služby digitalizace a marketingu. V roce 2017 obdržel cenu Tetra Pak Global Leadership Award.

„Jsem velmi rád, že mohu převzít tuto novou roli a povedu oblast Tetra Pak Východní Evropa, který je nyní větším trhem se silnými obchodními vazbami a vylepšenou efektivitou. Chci zopakovat, že standardy, které dodržujeme při poskytování služeb našim zákazníkům, se nezmění. Naši zákazníci mohou očekávat z dlouhodobého hlediska jedině pozitivní dopad tohoto nastavení. Jsem přesvědčen, že toto nové uspořádání nám umožní poskytovat ještě lepší podporu našim zákazníkům v regionu,“ říká Latourrette.

Ve své nové roli bude Guillaume Latourrette sídlit ve Varšavě v Polsku a bude řídit chod společnosti v 15 zemích východoevropského trhu, včetně Albánie, Bosny a Hercegoviny, Bulharska, Chorvatska, České republiky, Maďarska, Kosova, Moldavska, Černé Hory, Severní Makedonie, Rumunska, Srbska, Slovenska, Slovinska a Polska.

* Albánie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Kosovo, Moldavsko, Černá Hora, Severní Makedonie, Rumunsko, Srbsko a Slovinsko
** Polsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko

 

Zdroj: Grayling Czech Republic

Praha, 28. července 2020