Tisíce Pražanů i přespolních se chystají na sobotní Biojarmark plný jídla, hudby a poučení

Davy Pražanů i přespolních se očekávají na sobotním (19. 10.) Biojarmarku. V Národním zemědělském muzeu na Letné na ně čekají nejen ekofarmáři a výrobci biopotravin, ale také živá hudba a tančírna, ochutnávky nebo vaření pod širým nebem s populárním kuchařem Hugo Hromasem.

V nabídce populární akce budou uzenářské výrobky z masa z biochovů, mléčné výrobky z kravského i kozího mléka včetně dlouho zrajících sýrů, sušené bylinky a čaje, víno, pečivo a hojnost zeleniny. Vše v biokvalitě – tedy bez chemie, ze zdravého zemědělství, které pečuje o půdu, krajinu i naše žaludky.

Kromě hudby a zábavy nabídne Biojarmark návštěvníkům také praktické poučení – třeba jak na balkóně pěstovat zeleninu a co udělat s nalezeným ptákem – nebo soutěž o knihy z nakladateství Kazda a SMART Press. V objevovně muzea je připravena beseda o Evropské zemědělské politice se zahraniční účastí.

Biojarmark 2019 pořádá PRO BIO LIGA spolu s desítkami biozemědělců, výrobců a gastronomických kouzelníků. Koná se od 9 do 17 hodin v Národním zemědělském muzeu, které najdete na Letné (ulice Kostelní 44) hned vedle technického muzea.

Jan Valeška z PRO BIO LIGY řekl: „S každým ročníkem Biojarmark přiláká více lidí – ať už kvůli skvělému jídlu, zábavě, užitečným kontaktům nebo lokálním biodobrotám do kuchyně. Více a více českých hospodářů přechází na biozemědělství, protože lépe pečuje o půdu a krajinu a snáze odolává suchu.“

Souběžně s Biojarmarkem bude v muzeu probíhat akce ministerstva zemědělství Za tajemstvím potravin aneb víš, co jíš, a celý den bude vstup do muzea zdarma.

Endorfin, flavonoidy a kofein k dostání, jinak v chemii nejedeme. Stavte se, pochutnejte si, pobavte se a ulovte si bio také domů.

 

Zdroj: PRO-BIO LIGA

Praha, 16. října 2019