Toys for Kidsters, Kidults & Co. – velké pódium na Spielwarenmesse 2024

Od retro produktů přes fantasy, sci-fi, akční, až po strategické – pro všechny zájmy koupěschopných dospělých existují hračky. Veletrh Spielwarenmesse, který se koná od 30. ledna do 3. února 2024, tento trend zvláště zvýrazní novou speciální oblastí nazvanou Life’s a Playground – Toys for Kidssters, Kidults & Co. Názorně prezentované příklady vhodných produktů ze čtyř kategorií Collectibles, Premium Collectibles, Creative Fantasy a Tabletop-Games oživí svět hraní dospělých.

Dospělí jsou pro obchod s hračkami cílovou skupinou, kterou je potřeba brát vážně. Christian Ulrich, mluvčí představenstva Spielwarenmesse eG, vysvětluje: „Dospělí, kteří projevují zájem o hračky, se již dávno stali mnohem více než jen drobnou podskupinou. Tato cílová kategorie tvoří vysoký obrat a obchod s hračkami ji rozhodně musí sledovat.“ Nová, tematicky speciální, výstavní oblast na ploše 400 m² v hale 3A na mezinárodním veletrhu hraček Spielwarenmesse proto výstižně ukáže rozmanitost vhodných produktů.

Kategorie Collectibles (sběratelské předměty) se zaměřuje na radost ze sběratelství. Vášeň pro sběratelství zahrnuje: produkty z oblasti modelářství, akční a sběratelské figurky, stavební a systémové hračky, komiksy, zboží, které je spojeno s hudební, herní, filmovou či seriálovou tématikou, NFT, plyšové figurky nebo puzzle. Sběratelství může být také výhodnou investicí, jak je vidět v segmentu Premium Collectibles (Prémiové sběratelské předměty).

Sběratelské karetní hry, společně s hrami na hrdiny a hracími miniaturami jsou příklady kategorie Creative Fantasy. Přenáší hráče do herního světa, ve kterém se mohou ponořit do dobrodružství, otestovat své strategické schopnosti nebo se zúčastnit soutěží.

Kategorie Tabletop-Games zahrnuje stolní a deskové hry pro týmy dvou nebo větších skupin hráčů.

Kromě vhodných produktů poskytuje speciální oblast Life‘s a Playground – Toys for Kidsters, Kidults & Co. podněty specifické pro obchod a znalosti odborníků. V prostoru v hale 3A se mimo jiné představí odborníci z Ultra Comix – jednoho z největších obchodů s komiksy a hrami v Evropě. Další cenné informace o této cílové skupině a souvisejících kategoriích poskytnou přednášky na téma Kidults v nedalekém Toy Business Forum.

 

Zdroj: Spielwarenmesse 2024

Praha, 1. ledna 2024