UPS rozšíří svoji evropskou skladovací síť FSL

Společnost UPS oznámila rozšíření distribuční zdravotnické sítě FSL (field stocking locations) v Evropě, které umožní zkrácení dodacích lhůt a lepší evidenci zásob na skladě. Strategicky rozmístěné skladovací provozy FSL zajišťují transport zásilek citlivých na dobu přepravy a jejich efektivní skladování.

UPS_skladovaci_prostory_FSLZboží se tak k zákazníkům dostane rychleji, firmám umožňuje lepší řízení nákladů na skladování, dodržování právních předpisů a neomezené sledování přepravovaného zboží.

Oznámení o rozšíření přepravní sítě FSL v Evropě následuje po spuštění plně kompatibilní zdravotnické sítě FSL v USA v roce 2014. Posílení celosvětové sítě FSL v důsledku rozšíření její evropské části pomůže obchodním zástupcům nabízet svým zákazníkům špičkové služby v daném oboru a zvýšit svoji efektivnost.

Zákazníci tak mají možnost skladovat své zdravotnické prostředky v blízkosti nemocnic pro případ naléhavé potřeby. Všechny provozy UPS vyhovují náročným programům pro zajištění a dodržování kvality a jsou plně integrovány do celosvětové přepravní sítě UPS. UPS v Evropě modernizuje vybrané provozy FSL v bezprostřední blízkosti nemocničních zařízení, jsou vybaveny systémem řízení kvality, jehož součástí je sledování teploty a expirace zboží. Provozy FSL tak nabízejí nákladově efektivní a praktické řešení.

„Značná část zdravotnických přístrojů je běžně skladována ve vozech obchodních zástupců nebo ve skladovacím kufru, jak se říká v profesním žargonu,“ uvádí Jan Denecker, ředitel marketingu a strategie pro oblast zdravotnictví UPS Evropa. „To vede k přemrštěným zásobám s velmi malým, či nulovým přehledem o jejich výši a nezajištění optimálních skladovacích podmínek. Síť FSL společnosti UPS pomáhá výrobcům zdravotnických prostředků tyto problémy řešit.“

Rozšíření evropské sítě FSL uzavírá řadu expanzí v Evropě včetně akvizic společnosti Poltraf, polského poskytovatele logistických služeb zaměřených na zdravotnictví a Polar Speed ve Velké Británii. UPS také otevřela logistické centrum na amsterdamském letišti Schipholsplňující přísné normy pro přepravu zásilek citlivých na výkyvy teploty a dále rozšířila prostory evropského distribučního centra firmy zaměřeného na zdravotnictví v nizozemském Roermondu.

 

Zdroj: UPS

Praha, 1. července 2016