VAFO dokončilo akvizici společnosti Dagsmark

Společnost VAFO Group, evropský lídr ve výrobě krmiv pro domácí zvířata, převzala finskou společnost Dagsmark Petfood. Akvizice byla dokončena dnes. Finská firma přešla do skupiny VAFO, kde bude pokračovat ve své činnosti se stávajícími zaměstnanci. Díky této akvizici se VAFO stává jasnou jedničkou na trhu s krmivem pro domácí zvířata v severských zemích.

VAFO ve Finsku již zastupuje dceřiná společnost Prima Pet Premium, která provozuje i výrobu pod jménem Vafo Finland. Ta v loňském roce otevřela tento výrobní závod na suchá krmiva, do kterého investovala přes 20 milionů eur a obě společnosti, spolu s firmou Dagsmark a pod vedením VAFO Group chystají další expanzi na místním trhu. V rámci akvizice společnosti Dagsmark získalo VAFO i výrobní závod na mokrá krmiva a stává se tak dominantním hráčem na trhu v severských zemích. „Jedná se o strategický krok pro skupinu VAFO a zejména pro Prima Pet Premium, výrobce nejprodávanějšího krmiva na místním trhu Hau-Hau Champion. Společně s výrobou mokrých krmiv Dagsmark posílíme svoji pozici a naplníme náš závazek lokální výroby z místních surovin,“ říká Timo Pärssinen, CEO Prima Pet Premium.

Dagsmark se soustředí hlavně na vývoj a výrobu mokrých krmiv, čímž doplňuje výrobní portfolio skupiny VAFO na finském trhu. Akvizice zahrnuje i výrobní závod společnosti ve městě Mellilä, který se nachází asi 60 km severovýchodně od Turku. „Tato akvizice je pro nás velmi pozitivní. S novým vlastníkem získáváme další zdroje, odborné znalosti a také možnost více investovat do samotného vývoje,“ komentuje novou spolupráci Riikka Koskenohi, CEO Dagsmark Petfood.

Výrobky finské společnosti, která byla založena v roce 2016, zůstanou nezměněny i v nové mateřské skupině. Nedávno jmenovaný předseda představenstva společnosti Dagsmark a vedoucí oddělení fúzí a akvizic skupiny VAFO, Petr Kříž, zdůrazňuje: „Náš závazek lokálně získávat a vyrábět prémiové krmivo pro domácí zvířata na regionálních trzích je základním pilířem udržitelné strategie společnosti VAFO, která nás výrazně odlišuje od našich globálních konkurentů. V tomto kontextu Dagsmark se svými zkušenostmi s výrobou mokrých krmiv dokonale zapadá do naší vize.

 

Zdroj: Sinuhet

Praha, 31. ledna 2024