Velkoobchod makro zvedá letos už podruhé mzdy

Společnost makro v České republice zvýšila od října u všech provozních zaměstnanců mzdy v průměru o 7 %. Všichni zaměstnanci navíc nově mohou čerpat nadstandardní lékařskou péči, která je pro ně dostupná 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Síť velkoobchodů makro zvýšilo mzdy zaměstnancům v provozu na prodejnách a distribuci. Od 1. října 2021 si tak mzdově přilepšili v průměru o 7 %. makro přidalo provozním zaměstnancům letos již podruhé, první zvýšení ve výši 3 % proběhlo v červenci, celkem se tedy zaměstnancům v provozu letos zvýšila výplata o 10 %. K navýšení mezd společnost přistoupila navzdory nepříznivým dopadům pandemie, kdy se musela vyrovnat s poklesem prodejů a profitu.

Jsme nesmírně rádi, že navzdory složitým podmínkám, které nejen v našem sektoru letos panovaly, můžeme ocenit kvality našich zaměstnanců, a dát najevo, že si vážíme jejich práce,“ říká Radek Šrom, personální ředitel makro, které zaměstnává v provozu téměř 2 000 zaměstnanců.

Kromě navýšení mezd se velkoobchod makro stará také o zdraví svých zaměstnanců. Uvědomili jsme si, a to nejen díky pandemii, že zdraví nás všech je to nejdůležitější, co máme. Proto jsme se rozhodli zajistit pro všechny naše zaměstnance nadstandardní zdravotní péči v podobě online lékařského poradenství, vysvětluje Radek Šrom.

Princip takové péče je velmi jednoduchý – pro zaměstnance je 24 hodin denně, 7 dní v týdnu k dispozici na internetu lékař, který reaguje do 30 minut a dokáže, i na dálku, spoustu problémů vyřešit. Navíc služba nenabízí jen online poradenství, ale také objednání ke specialistovi, ambulantní péči nebo objednání léků online. Zaměstnanci tento benefit velmi vítají a oceňují. I když bychom byli rádi, aby nikdo z nich podobnou péči nemusel využívat, je skvělé mít tuto možnost a v případě potřeby ji využít, dodává Šrom.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 2. listopadu 2021