Výrobní družstva představí na veletrhu STYL aktuální kolekce oděvů

Mezinárodního veletrhu módy STYL, který se koná ve dnech 18.–20. 2. 2017 v Brně, se tradičně zúčastní česká výrobní družstva Integra Zlín, Modela Pardubice a Moděva Konice. Družstva na únorovém veletrhu představí především kolekce dámských oděvů pro sezónu jaro/léto 2017.

Družstva budou vystavovat ve společné expozici pod záštitou Svazu českých a moravských výrobních družstev v pavilonu P, stánek 268 – Integra Zlín, stánek 266 – Moděva Konice a stánek 269 – Modela Pardubice.

Integra, výrobní družstvo, Zlín připravila pro sezónu jaro/léto 2017 zajímavou kolekci dámských oděvů, kterou tvoří úpletové halenky, svetříky, sukně, topy, šaty, bundy a pláště v módních barevných odstínech a materiálech. Družstvo se snaží vyhovět náročným spotřebitelkám, jež dávají přednost jednoduchým liniím a nadčasovým střihům, ale i zákaznicím, které rády experimentují, nebo upřednostňují klasiku. Integra vyrábí v požadovaných malých sériích, výrobky ve velikostech 38–62 jsou většinou ušity ze směsových materiálů s důrazem na kvalitu zpracování a pohodlné nošení. Kolekce je doplněna nabídkou předprodeje bund a plášťů na příští zimu. Integra Zlín si klade za cíl uspokojit svojí nabídkou i ty nejnáročnější zákaznice, které umí ocenit kvalitní materiály a profesionální zpracování.

MODELA, výrobní družstvo Pardubice představí pro sezonu jaro/léto 2017 novou kolekci letních modelů. Nabízeny budou letní šaty, kostýmky, sukně, halenky, kabátky a kalhoty vhodné pro denní nošení i na společenské události. Modely budou nabízeny ve velikostní řadě 38–54 a jsou ušité z kvalitních materiálů ve složení bavlna, viskóza, polyester a elastan. Barevnost je pestrá, převládá barva bílá, růžová, modrá a béžová. Velký důraz je kladen především na kvalitní zpracování. Modela Pardubice má svoji podnikovou prodejnu v Chrudimi a oděvy dodává také do maloobchodních prodejen v celé České republice i na Slovensku.

MODĚVA oděvní družstvo Konice nabídne na únorovém veletrhu aktuální kolekce dámských a pánských zimních plášťů, palet, pelerín a péřových bund. Předváděné modely jsou v jednoduchém a praktickém provedení pro každodenní nošení i v luxusnějším pojetí. Pláště a paleta jsou zateplené a doplněné přírodní kožešinou do barvy materiálu. Použitým materiálem je vlna s podílem kašmíru a nylonu, v nabídce je také široká paleta barev. Letošní novinkou v sortimentu Moděvy je dámský trenchcoat s trendovým členěním, prošitím a s výraznými doplňky. Výrobky družstva jsou zpracovány tradiční krejčovskou technologií s důrazem na vysokou kvalitu. Celou kolekci bude možné zhlédnout ve stánku Moděvy i na módní přehlídce. Moděva Konice je tradičním českým výrobcem dámské a pánské konfekce již od roku 1931. Velký podíl z celkového obratu družstva tvoří volnočasové a sportovní bundy, profesní ošacení, uniformy pro cestovní kanceláře, hlídací služby, banky, automobilky a letecké společnost ze zemí EU nebo ošacení pro bavorské hudební a pěvecké soubory.

SČMVD patří mezi největší a nejvýznamnější svazy zaměstnavatelů v České republice. Je představitelem silné skupiny výrobních družstev, zastupuje jejich zájmy na úrovni vlády a Parlamentu ČR, podporuje členská družstva širokou škálou odborných činností a služeb ve stěžejních oblastech podnikání a vytváří a prosazuje podmínky pro jejich rozvoj. Členskou základnu svazu tvoří 200 výrobních družstev z celé České republiky, jejichž činnost zahrnuje obory ve stavebnictví, strojírenství, automobilovém průmyslu, chemickém a kosmetickém průmyslu, výrobu automatizovaných pracovišť, nábytku, skla, plastů, obalů, oděvů nebo hraček.

 

Zdroj: Svaz českých a moravských výrobních družstev

Praha, 28. ledna 2017