Vznikla nová Vinařská skupina VINIFERA

750 milionů korun při 25 milionech litrů vyrobeného vína, takové jsou loňské výsledky firem z Vinařské skupiny VINIFERA s.r.o.

VINIFERA_logoSkupina, již tvoří Vinařství NEOKLAS Šardice a.s., Vinařství Mutěnice, s.r.o. a společnost Víno Trade, spol. s.r.o., usiluje o brzké dosažení prvního místa v objemu i tržbách nejen na českém trhu, ale i ve střední Evropě. V blízké době navíc plánuje další akvizice vinařství na Moravě i na Slovensku, na které má vyčleněných 200 milionů korun.

„Naše cíle pro letošní rok jsou jasné. Obrat blížící se k jedné miliardě, nákup alespoň  200 hektarů vinic, nové produkty, nové prodejní cesty a další zvyšování kvality vína při maximálně vstřícných cenách pro konečného odběratele. Jedničkou na trhu se chceme stát i tak, že koupíme jedno nebo dvě zavedená vinařství s dostatečným portfoliem vinohradů a to nejen v České republice,“ popisuje další kroky Jindřich Robek, jednatel Vinařské skupiny VINIFERA, který by se skupinou a jejím moravským vínem ještě letos rád expandoval i na zahraniční trhy.

Prvním krokem po vzniku Vinařské skupiny VINIFERA je plánovaná investice o výši desítek milionů korun do rozšíření kapacit vinařství, techniky používané na vinicích, obnovy vinice samotných či vývoje nových produktů a jejich designu. Investice navazuje na dosavadní modernizaci provozu, v rámci které vznikly nové budovy, sklad, výrobní linky a další. Skupina tak v uplynulých třech letech investovala do rozvoje vinařství, zejména pak do technologie, výroby a obnovy vinic více než 100 milionů korun.

Aktuálně společnost hospodaří na 345 ha vinic na 23 viničních tratích z celkem 15 katastrálních území a celkem zpracovává hrozny z 500 ha vinic. Do budoucna si však stanovila cíl vlastnit celých 1 000 ha. Za tímto účelem vykupuje VINIFERA celoročně vinice či pozemky na Moravě a Slovensku od menších pěstitelů, zároveň soustavně obnovuje a rekultivuje staré vinohrady a zakládá nové.

 

Zdroj: Community s.r.o.

Praha, 18. května 2017