Wolt Market míří do regionů

Finská technologická společnost Wolt známá doručováním jídla rozšiřuje službu expresního rozvážení zboží z vlastních obchodů. Nově otevírá pobočku v Brně. Sortiment brněnského Wolt Marketu čítá více než 2 000 produktů od trvanlivých i čerstvých potravin, přes drogerii, až po domácí potřeby.

Zboží je doručováno průměrně do 20–30 minut od zadání objednávky téměř po celém Brně v časech mezi 8. a 23. hodinou. První dva týdny mohou zákazníci využít dopravu zdarma a z každé objednávky dostanou navíc 10 % její hodnoty zpátky na svůj další nákup.

První Wolt Market na Moravě

Služba Wolt Market byla poprvé spuštěna na pražském Smíchově v listopadu 2021. Od té doby zaznamenala velký úspěch a otevřela se ještě jedna pražská pobočka. Zahájením provozu na Moravě společnost potvrzuje své plány na expanzi do dalších regionů. „Služba funguje na principu kamenného obchodu, do kterého mají přístup pouze naši partnerští kurýři, kteří tak mohou výrazně urychlit dobu doručení. Rozšíření Wolt Marketu do Brna pro nás bylo tím správným krokem k tomu, abychom mohli odpovědět na zvyšující se poptávku po rozvozu potravin a postupně plánujeme i expanzi do dalších českých měst,” komentuje Jana Trnovská, ředitelka Wolt Marketu pro Českou republiku a Slovensko.

Široký sortiment potravin i drogerie

Wolt Market je určen primárně na pohodlné malé a týdenní nákupy, které vyžadují rychlé doručení. Zákazníci mohou vybírat z široké nabídky více než 2 000 produktů a objednávky je možné zadávat každý den v časech od 8:00 do 23:00. Během několika týdnů by se navíc tato doba měla v pátek a v sobotu prodloužit až do půlnoci.

„Naším cílem je poskytovat široký sortiment kvalitního zboží a přinášet zákazníkům novinky, které teprve přichází na scénu a u konkurence je nenajdou. Samozřejmostí je proto i výběr pro ty, kteří mají bezlepkovou, bezlaktózovou, veganskou nebo například proteinovou stravu,” popisuje Jana Trnovská. Sortiment tak obsahuje oblíbené velké značky jako Unilever či Iceland stejně jako menší lokální dodavatele jako William & Thomas Artisan Bakery, Matějovo pekařství, Sklizeno nebo místní producenty piva jako Starobrno, Hauskrecht Brno, Moravia Pivo či pivo Lucky Bastard. Nabízí vše od čerstvých i trvanlivých potravin, přes nápoje a mražené výrobky, až po drogerii či domácí potřeby. „Aby mohl službu vyzkoušet opravdu každý, bude v prvních dvou týdnech doprava zcela zdarma a navíc se zákazníkům z každého nákupu v dané době vrátí 10 % zpět ve formě kreditu na další objednávku,” dodává ředitelka Wolt Marketu.

Neustále hledáme způsoby, jak službu zlepšovat,” říká Trnovská

Spuštěním Wolt Marketu celý proces nekončí. „Službu rozšiřujeme postupně, abychom si mohli být jisti zachováním stoprocentní kvality. Neustále také hledáme způsoby, jak se zlepšovat. Chceme dále zvyšovat počet nabízených produktů, zrychlovat doručovací dobu a nalézat cesty, jak být našim zákazníkům ještě blíž,” komentuje ředitelka Wolt Marketu. I v Praze tak dochází k novinkám – rozšiřuje se otevírací doba na 8 až 23 hodin a do nabídky tak přibyly nové značky. Zákazníci zde nyní mohou objednávat české müsli od značky Mixit, zdravé sladkosti HealthyCO nebo islandské pečivo z Arctic Bakehouse. V rámci následujících týdnů by mělo dojít k dalšímu prodloužení páteční a sobotní otevírací doby, a to od 8 ráno až do půlnoci.

 

Zdroj: Communication Lab

Praha, 7. března 2022