DACHSER v Hradci Králové distribuuje zásilky nákladním elektrokolem

Od konce minulého roku se pobočka DACHSER v Hradci Králové jako druhá v České republice zapojila do projektu distribuce zásilek pomocí nákladních elektrokol. Díky optimální poloze pobočky jsou zásilky distribuovány do centra města přímo z terminálu pobočky. Optimalizace procesu hned v počátku projektu umožnila využívat nákladní elektrokolo nejen pro rozvoz, ale i pro svoz  balíkových a paletových zásilek sběrné služby.

DACHSER Czech Republic zahájil projekt doručování s nulovými emisemi pomocí nákladního elektrokola na konci roku 2020, kdy se zapojil do projektu sdíleného mikrohubu Depot.Bike v Praze na Těšnově. Dnes pomocí na míru vyrobených nákladních elektrokol distribuuje balíkové a paletové zásilky sběrné služby do osmi městských částí. Projekt se koncem roku rozšířil i na pobočku do Hradce Králové, která po důkladné analýze infrastruktury a zákaznického portfolia disponuje vhodnými podmínkami pro tento typ distribuce.

Jsme velmi rádi, že se nám podařilo rozšířit projekt doručování s nulovými emisemi v rámci městské logistiky i mimo Prahu,“ uvádí Ing. Jan Pihar, generální ředitel DACHSER Czech Republic a.s., a doplňuje, „je v souladu s naším strategickým cílem přispívat jako společnost k ochraně klimatu a v Hradci Králové našel velmi dobrou odezvu u našich zákazníků i partnerů.“ Například společnost Bühler Motor, která sousedí s pobočkou DACHSERU, nejprve umožnila průjezd elektrokola svým areálem a zároveň se v blízké době chystá této bezemisní přepravy využívat ke svozu svých zásilek.

 

Zdroj: Industrion Boutique s.r.o.

Praha, 7. března 2022