Zaměstnanci prodejen Lidl v oblečení z trvale udržitelné výroby

Odpovědnost a kvalita jsou hodnoty, kterými se společnost Lidl řídí ve všech svých činnostech. Nyní proto zavádí nové pracovní oblečení pro všechny zaměstnance svých prodejen.  Při výběru nové kolekce byl přitom kladen zvláštní důraz na trvale udržitelné, ekologické a fairtradové postupy.

nove-obleceni-pro-zamestnance-prodejen-lidl_2Od října nosí všichni zaměstnanci prodejen Lidl oblečení v nových barvách a především v nové kvalitě. Celá kolekce pochází z trvale udržitelné a ekologické výroby, při které jsou dodržovány sociální standardy. Kromě moderního designu a svěžích barev vyjadřuje také kompetence zaměstnanců, kteří dané oblečení nosí.

Všichni zaměstnanci tak mají k dispozici džíny a polotrika s krátkým i dlouhým rukávem, softshellové nebo  fleecové bundy  v tmavě modré barvě, zaměstnanci zodpovědní za kontrolu čerstvosti v barvě zelené.

Manažeři prodejen pak nově nosí tmavě modré kalhoty se světle modrou halenkou či košilí, doplněné pletenou vestou, cardiganem či pulovrem.

Prioritou při výběru nového oblečení bylo kromě zodpovědné a udržitelné výroby také to, aby oblečení dobře padlo, bylo kvalitní, pohodlné a moderní. Kolekce je zároveň k dispozici ve dvou střizích – Regular a Slim fit, aby si zaměstnanci skutečně mohli vybrat takové oblečení, které jim nejlépe padne.   

Global Organic Textile Standards   (GOTS)

GOTS je celosvětově vedoucím standardem zpracování textilií z ekologicky vyrobených přírodních vláken. Definuje ekologicko-technické požadavky v rámci celého výrobního řetězce textilu a současně vyžaduje dodržování sociálních standardů. Jedná se o vysoce kvalitní bavlnu z ekologického hospodářství bez použití pesticidů. Pro přirozený pocit z nošení nejsou používána chemická hnojiva.

Ve shodě s BSCI

Business Social Compliance Initiative (BSCI) je vedouci iniciativa na podporu maloobchodniků, dovozců a značek pro zlepšeni pracovnich podmínek v globalnim dodavatelském řetězci.

 

Zdroj: Lidl

Praha, 1. listopadu 2016