Značky Alterra a enerBiO obhájily prestižní ocenění GREEN BRANDS

Drogistická síť ROSSMANN je v Česku dobře známa díky svým produktovým řadám, které jsou vyvinuty s ohledem na udržitelnou výrobu a ochranu životního prostředí. Výrobky z řad Alterra a enerBiO splnily podmínky náročného schvalovacího řízení a členové odborné poroty jim udělili opětovně titul GREEN BRANDS Czech Republic pro roky 2021/2022.

Značka Alterra je kosmetická řada přípravků poskytujících přirozenou péči, které jsou složené z kvalitních surovin pocházejících převážně z kontrolovaného biologického zemědělství a lesního sběru. Produkty enerBiO jsou biopotraviny z biologicky pěstovaných ingrediencí, které podléhají přísné kontrole. Většina produktů je vegetariánská, veganská a mnoho z nich je bez lepku. Ocenění kvality GREEN BRANDS obdržely značky na základě nezávislého, transparentního a vysoce respektovaného třístupňového procesu, jehož součástí byl i důkladný audit značek. V něm se ve všech částech výroby, spotřeby i likvidace hodnotily dopady jejich produktů na životní prostředí a udržitelný rozvoj.

GREEN BRANDS jako pečeť zelené a udržitelné filozofie

Jsem nesmírně ráda, že naše privátní značky Alterra a enerBiO opět získali ocenění GREEN BRANDS. Je to pro nás důležitá zpětná vazba k naší snaze poskytovat zákazníkům dostupné produkty odpovídající zelené a udržitelné filozofii. Ocenění jsme získali na dva roky se souhlasem české odborné poroty, která je garantem nezávislosti a mezi jejíž členy patří například zástupci Centra pro otázky životního prostředí, nebo Hnutí Duha. Organizace GREEN BRANDS nám poskytne také dvouletou podporu a poradenství, díky kterým budou naše produktové řady veřejnosti představeny jako dostupná alternativa k méně šetrným produktům,“ řekla Olga Stanley, manažerka komunikace společnosti ROSSMANN. Značky získaly ocenění opakovaně, a proto můžou na svých produktech a v komunikaci využívat logo GREEN BRANDS s jednou hvězdičkou.

Pečetí kvality GREEN BRANDS mohou být vyznamenány jen „zelené“ značky každodenního života ze všech oborů a všech velikostí, které přebraly spoluzodpovědnost za udržitelný a vyvážený rozvoj ekonomického, sociálního a environmentálního prostředí v České republice,“ uvádí András Wiszkidenszky, regionální ředitel GREEN BRANDS Czech Republic.

Cílem programu GREEN BRANDS je motivovat udržitelné chování spotřebitelů a pomáhat malým a středně velkým podnikům v propagaci jejich udržitelných aktivit v Česku i v zahraničí. V případě značky enerBiO byl také jedním z důležitých hodnoticích kritérií, zda používá při výrobě potravin regionálně dostupné suroviny. Díky označení GREEN BRANDS tak mohou spotřebitelé jednoduše rozeznat ty skutečně udržitelné a k životnímu prostředí šetrné výrobky.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 27. dubna 2021