Zveme Vás na „Snídani s právem” na téma „Nový způsob výpočtu dovolené od 1. 1. 2021“

Dne 1. ledna 2021 nabude účinnosti novela zákoníku práce, která mj. koncepčně a zcela převratně mění způsob výpočtu dovolené, když místo dosavadního výpočtu dovolené ve dnech zavádí výpočet dovolené v hodinách, přičemž nárok na dovolenou se odvíjí od zaměstnancem odpracované doby.

Spolu s tím se mění právní úprava krácení dovolené a převedení dovolené do následujícího kalendářního roku. Změnu bude třeba reflektovat v rámci běžné personální praxe, pracovněprávní dokumentace i softwarového vybavení. Jste na tuto změnu připraveni?

Vedle problematiky výpočtu dovolené bude na našem setkání stručně věnována pozornost i dalším pracovněprávním novinkám, které předmětná novela zákoníku práce přináší.

Snídaně se uskuteční v pondělí 5. 10. 2020 od 8:30 do 11:30 hodin v sídle advokátní kanceláře Felix a spol.  – U Nikolajky 5, Praha 5

Máte-li zájem se snídaně zúčastnit, dovolujeme si Vás požádat o potvrzení účasti co nejdříve a to prostřednictvím e-mailu na adresu snidane@akf.cz nebo odpovědí na tento email. Z důvodů dodržení hygienických předpisů a s tím souvisejících dvoumetrových rozestupů je počet účastníků omezen na 15 osob. Přednost bude dána dříve přihlášeným.

Účast je pro stávající klienty advokátní kanceláře bezplatná, pro ostatní je cena semináře 500 Kč, pro členy Hospodářské komory ČR se slevou 50% za 250 Kč.

V případě většího zájmu počítáme s dalším termínem semináře a to v pondělí 12. 10. 2020  – o vypsání tohoto druhého termínu Vás případně budeme ihned informovat.

Na závěr mi dovolte Vás ujistit, že dodržujeme hygienická opatření pro zamezení šíření koronaviru: v prostorách kanceláře se pohybujeme zásadně v rouškách, společné prostory jsou pravidelně dezinfikovány. Konferenční místnost bude před konáním akce dezinfikována polymerovým postřikem a metodou germicidního ultrafialového ozařování a je dostatečně prostorná pro udržení doporučovaného vzájemného odstupu, kterému je uzpůsoben i počet účastníků. Místnost je díky francouzským oknům nadstandardně větratelná. K dispozici je dezinfekce rukou a v případě potřeby i jednorázové roušky.

S pozdravem a přáním pěkného dne,

Felix a spol. advokátní kancelář, s.r.o.

 

Praha, 21. září 2020