Holba začala stáčet pivo do nových lahví

Pivovar Holba začal stáčet pivo do nových vratných lahví. Mění se nejen lahve a přepravky, ale také design etiket, šátečky a pivní korunky.

Holba Premium_nova lahev_lrNové lahve, které  nahradí původní NRW, na první pohled zaujmou delším hrdlem a ve skle embosovaným logem. Jejich ergonomický tvar a celkový design podtrhuje osobitost značky a Holbu viditelně odlišuje od konkurence. Výměnu svých obalů pivovar dlouhodobě  testoval u konzumentů. „Naším záměrem bylo zdokonalení obalů tak, aby odpovídaly současným trendům, vnímání značky a byly příjemné pro konzumenty. Tvar lahví, nová etiketa  a originální provedení potisku přepravek zřetelně identifikují značku Holba a tím zlepšují  orientaci zákazníka při nákupu“ uvedl ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Nová lahev má navíc specifický tvar hrdla, který při plnění minimalizuje nežádoucí přístup vzduchu do piva. Dalším významným přínosem je nižší hmotnost lahve i přepravky. Plná přepravka je dnes téměř o kilogram lehčí a to přináší snadnější manipulaci i menší zátěž při dopravě. Speciální tvar přepravky navíc umožňuje pohodlné uchopení a tím správné rozložení síly, potřebné pro manipulaci. Výměna celkem 5 milionu lahví a 170 500 přepravek proběhne jednorázově, tzn. že Holba od nynějška stáčí pivo pouze do nových lahví. Staré lahve a přepravky bude pivovar dále vykupovat v souladu se zákonem. Ten nařizuje výkup lahví nejméně rok po jejich stažení z oběhu.

 

Holba Premium_ nova prepravka