Kofola vstupuje do segmentu prémiových limonád s vlastní značkou Targa Florio

Společnost Kofola ČeskoSlovensko pokračuje v rozšiřování svého produktového portfolia. Na trh aktuálně uvádí novou prémiovou značku citrusových limonád s vyšším obsahem ovocné šťávy. Novinka s názvem Targa Florio vyčnívá kvalitou surovin i unikátním designem. Je určená pro gastro, impuls i retail.

Kofola uvedením značky Targa Florio pokračuje v rozšiřování portfolia o nápoje z kvalitních a autentických surovin. „Prémiové limonády považujeme za velmi zajímavou příležitost na trhu. Lidé stále víc řeší kvalitu toho, co jedí a pijí. Proto jsme zvolili vyšší obsah ovocné šťávy a suroviny od rodinných firem se šetrným vztahem k přírodě,“ uvádí Pavol Chalupka, marketingový ředitel Kofoly ČeskoSlovensko.

Kofola se novinkou zaměřuje na segmenty HoReCa, impuls a retail. Značka má obohatit současné portfolio speciálních a inovativních produktů. Kofola chce zároveň vyslat jasný signál, že i v nepříznivé době vyvíjí nové nápoje, se kterými pomáhá restauracím a gastro byznysu překonat aktuální krizi. „Chceme i tímto způsobem restauracím ukázat, že na gastro segment myslíme, investujeme do něj a jsme tu pro ně. Zase přijdou lepší časy,“ říká Pavel Vykydal, Senior Brand Manager Targy Florio.

Základní vlastností syceného nápoje je zejména kvalita surovin. Podle druhu příchuti obsahuje Targa Florio 10 až 13 % podílu ovocné šťávy, což je zhruba trojnásobné množství ve srovnání s jinými limonádami. Dodavatelem citrusů pro výrobu šťávy je tradiční rodinná firma, která je pěstuje a zpracovává již po několik generací. Sicilské citrusy navíc platí za ty vůbec nejlepší na světě. Limonáda je slazena pouze třtinovým cukrem – ten se v minulosti na Sicílii také pěstoval.

Citrusová limonáda Targa Florio bude k dispozici ve třech příchutích: pomeranč, krvavý pomeranč a citrón. Limonáda je určena pro všechny distribuční kanály. „V segmentu HoReCa bude k dispozici především v unikátních skleněných lahvích o objemu 0,25l. Tato masivní lahev s dvojitým dnem a ozdobným hrdlem byla navržena speciálně pro Targu Florio,“ doplňuje Brand Manager značky Jana Klimková. V obchodních řetězcích nebo na čerpacích stanicích bude limonáda k dostání v plechovkách o objemu 0,33l s výrazným designem.

Na vývoji Targa Florio si firma dala opravdu záležet a celkově jí proces zabral více než tři roky. „Když jsme se dostali k surovinám ze Sicílie, věděli jsme, že jsou to ty pravé. Při hledání správné chuti jsme pak testovali různé alternativy slazení jako je fíkový nebo datlový sirup. Zkoušeli jsme chuť ozvláštnit přídavkem aromatických bylin, typických pro jižní kraje. Namíchali jsme stovky vzorků. Nakonec se ale ukázalo, že nejlepší je čistá a výrazná ovocná chuť, která je tak pro Targu Florio typická,“ popisuje Petr Pravda, ředitel oddělení kvality a vývoje Kofoly.

Kofola je známá tím, že do svých produktů otiskuje i silné příběhy. Stejně je tomu i v případě této novinky. „Hledali jsme místo, kde se pěstují nejlepší citrusy na světě, a nebylo co řešit: slunná Sicílie. Když jsme přemýšleli o názvu, chtěli jsme, aby byl spojen s touto oblastí. Targa Florio, nejslavnější sicilský automobilový závod, patřil od začátku mezi naše favority. Nabízí originální příběh a ty máme rádi,“ přibližuje zrod prémiové limonády Jana Klimková.

Letošní novinka v portfoliu firmy zapadá do celkové strategie společnosti. Ta vedle své vlajkové lodi v podobě tradiční ovocno-bylinkové Kofoly staví svou dlouhodobou stabilitu a rozvoj také na expanzi do nových tržních segmentů. V loňském roce například získala stoprocentní podíl ve společnostech Karlovarská Korunní a Ondrášovka, koupila českého výrobce řemeslných limonád a ciderů F.H. Prager a rozšířila své kávové portfolio o novou vlastní značku Trepallini. O rok dříve zase výrazně oživila příběh slovenské minerální vody Kláštorná Kalcia, za což získala řadu ocenění.