Značka Vinea a prestižní vinaři připomínají tradici lokálního hroznového moštu

Speciální degustační sada Vinea Kumšt Moštu je nově v prodeji. Má připomenout tradici výroby a pití hroznového moštu a podpořit tak české i slovenské vinohradníky a vinaře. Hlavním tématem kampaně jsou příběhy vinic, představení tradice hroznového moštu a cesta k jeho výrobě. Výsledkem je pak prémiová degustační sada se šesti druhy Viney, z nichž každý pochází z jiného vinařství a odrůdy vinné révy. Sada je od začátku listopadu k dostání exkluzivně v limitovaném množství v síti Rohlík.cz.

Tradice vinné révy u nás stále žije díky vinařským rodům, v nichž se toto řemeslo předává z generace na generaci. Kumšt Moštu je cesta za připomenutím tohoto dědictví a jeho významu. „Značka Vinea chce aktivně podpořit lokální dodavatele a producenty. Vinohradnictví a pěstování hroznů má v našich zemích obrovskou tradici, na kterou můžeme být právoplatně hrdí. Česká, moravská a slovenská vína získávají ocenění doma i v zahraničí. Podobně hrdí můžeme být i na výrobky z hroznového moštu, které přinášíme na váš stůl jako limitovanou edici Vinea Kumšt moštu už tento podzim,“ komentuje Ľubica Mieresová, manažerka značky Vinea.

Značka Vinea a šest prestižních vinařů společně ukazují, že bychom na tuzemský hroznový mošt neměli v záplavě další nabídky zapomínat. „Hroznový mošt má spoustu benefitů. Nejen, že výroba nezatěžuje přírodu, tedy pokud vznikl v rámci ekologického hospodářství, ale má také spoustu přírodních cukrů, minerálů, vitamínů a vůbec prospěšných látek,“ komentuje vinař Petr Marcinčák z Mikulova, který na netradiční kampani spolupracuje. Z jeho hroznů se vyráběla jedna z příchutí Vinea Kumšt Moštu – Ryzlink Rýnský s levandulí.

Projekt doprovázela spolupráce s influencerkami z Česka a ze Slovenska

Do kampaně se na svých sociálních sítích zapojily také slovenská herečka a influencerka Mária Bartalos a za Česko herečka a influencerka Sabina Rojková. Provedly fanoušky procesem výroby hroznového moštu a představili vinařské řemeslo i jednotlivé vinice, z nichž sada Kumšt moštu pochází. „Chceme lidem přiblížit, co obnáší vinařské řemeslo a představit pestrost chutí lokálního produktu, hroznového moštu,“ vysvětluje Ľubica Mieresová.

Limitovaná edice degustační sady Vinea Kumšt moštu je přírodní nápoj s obsahem 30 % hroznového moštu, zcela bez přidaného cukru. Tři odrůdy hroznového moštu jsou spojené s extraktem z bylinek, další tři s ovocnou šťávou. Sada obsahuje bílé i červené odrůdy a jedno rosé a vedle pěti variant perlivých nápojů najdete i jednu neperlivou variantu.

Z tuzemských vinařství v sadě najdete Biovinařství Marcinčák z Mikulova a jejich Ryzlink rýnský s levandulí, Vinné sklepy Kutná hora potěší Svatovavřineckým s malinami, strážnické vinařství Žerotín představí Solaris s květy černého bezu. Slovenským lahvím Vinea Kumšt moštu vtiskne charakter řemeslné vinařství Brhlovce s Frankovkou a arónií, sopečná vinice Čajkov potěší chuťové pohárky Peseckou leánkou s kopřivou a Vinařství Bažalík ze Svätého Juru dalo základ Svatovavřineckému rosé se šípkem.