Komerční článek

Partnerem pro implementaci společnosti FAST ČR se stal RON Software

Společnost FAST se rozhodla o změnu celého HR systému. Na trhu hledala společnost, která by pokryla kompletní potřeby personálního oddělení. Od docházky, systému výpočtu motivačních odměn, přes personální agendy až po zpracování mezd. Volba padla na RON Software.

Po několika jednáních v Praze a Karviné došlo k rozhodnutí, že partnerem pro implementaci bude společnost RON Software. Ta přesvědčila svým produktovým portfoliem, svými zkušenostmi s implementacemi systémů v retailových společnostech a také svým přístupem a ochotou rozšiřovat systém dle požadavků zákazníka.

Jak implementace probíhala?

Implementace byla rozdělena do několika částí. Nejprve bylo potřeba dát „dohromady“ evidenci docházky v prodejních řetězcích a současně zpracování mezd pro celou společnost, která má celkem cca 1 300 zaměstnanců. O docházkový systém se postaral RON Portál, který byl upraven dle požadavků zákazníka. Nejdříve bylo implementováno plánování směn na prodejnách a evidence docházky. Následoval výpočet prodejních odměn v řetězcích Planeo Elektro a QuickTime. Systém importuje data z ekonomického systému a na základě algoritmu rozpočítá odměny mezi jednotlivé zaměstnance. Celý odměňovací systém podléhá schvalovacímu procesu – vedoucí prodejny | regionální manažer | personální oddělení.

Po schválení docházky jsou data automaticky poskytnuta zpracování mezd. Není potřeba zadávat data ručně, vše je poskytnuto docházkovým systémem. Výplatní pásky jsou zaměstnancům distribuovány elektronicky prostřednictvím RON Portálu. Samozřejmostí bylo zpracování komunikačního můstku do účetnictví. Velkou administrativní úlevu přinesl automatizovaný tisk pracovně právních dokumentů z personálního systému, kdy po nástupu nových zaměstnanců jsou vygenerovány všechny potřebné dokumenty pro evidenci nastupujícího zaměstnance.

Implementací docházkového a mzdového systému práce neskončila. Díky množství personálních modulů se ve společnosti FAST postupně zavádějí další. Dochází k rozšiřování RON Portálu o plánování dovolených a jiných nepřítomností, zobrazení nejlepších prodejních výsledků napříč prodejnami, zobrazení marketingových akcí přímo v plánování směn, tak aby vedoucí mohli zohlednit potřebný počet zaměstnanců na prodejně.

V blízké budoucnosti chce RON Software a FAST rozšířit RON Portál o další agendy: kalendář firemních akcí, inventurní seznamy, evidenci školení propojených s e-learningem, evidenci zdravotních prohlídek.

Společnými silami je možné vybudovat mocný nástroj, který personálnímu oddělení usnadní práci, odbourá administrativní rutinu a zaměstnancům poskytne všechny potřebné informace na jednom místě.

Slovo zákazníka – Daniel Šifra, HR manažer FAST ČR

„Dlouhou dobu jsme hledali na trhu řešení, které by nám maximálně vyhovovalo a bylo zároveň cenově dostupné. Také jsme hledali dodavatele, který bude ochoten a schopen nám svůj produkt přizpůsobit na míru a takového dodavatele, který má zkušenosti s tak specifickým oborem podnikání jako je maloobchod.

V rámci výběrového řízení jsme po několika prezentacích a jednáních dostávali jasné obrysy našeho budoucího řešení – vše v jednom, pro všechny a na jednom místě. Finální volba padla právě na dodavatele RON Software – konkrétně pak na řešení pomocí aplikace Mzdy, aplikace Docházka a webového rozhraní RON Portálu.

Implementace systému na všech pobočkách a centrále nám zabrala pouhé dva měsíce a za dobu, kdy RON řešení používáme, jsme spoustu věcí (agend, modulů a funkcí) společně s naším dodavatelem posunuli dál nebo úplně vyvinuli pro nás na míru. Webové rozhraní RON Portál přinesl vedoucím prodejen a regionálním manažerům velkou úsporu času, pomohl jasně definovat a následně vynutit dodržování procesů, odpadlo zpracování spousty excelových souborů a jejich nekonečné přeposílání.

S odstupem času můžeme všichni napříč celou firmou od personalisty na centrále až po vedoucího na prodejně říci, že to stálo za to – řešení RON byla správná volba a pomáhá nám všem.“

FAST ČR, a. s.

FAST ČR zajišťuje již od roku 1992 velkoobchodní prodej a servis širokého portfolia značkových výrobků v oblasti spotřební elektroniky, domácích elektrospotřebičů, hudebních nástrojů, telekomunikační techniky, kancelářské techniky, hodinářského zboží, dárkových a propagačních předmětů. Vlastní prodejní řetězce Planeo Elektro a QuickTime.

RON Software, spol. s r. o.

Společnost byla založena v roce 1992. V současné době softwarové portfolio tvoří produkty zaměřené na oblast řízení lidských zdrojů, jako jsou programy RON Portál, RON Klient, Docházka, Mzdy, Personalistika, Jídelna, Přístupy, Zakázky, Sklad, Majetek.

Více informací najdete na www.ron.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.