Makro ČR rozšiřuje program Stabilně výhodná cena na 11 000 položek

Změna komerční strategie velkoobchodu makro ČR se u zákazníků setkala s úspěchem. Program Stabilně výhodná cena, který podnikatelům v segmentu gastronomie a maloobchodu zajišťuje dlouhodobě nízké ceny klíčového zboží pro jejich podnikání, se proto po půl roce od svého spuštění nyní rozšiřuje.

Nově je v něm zařazeno již 11 000 položek, o třetinu víc než dosud. O tom, že už není potřeba spoléhat se na krátkodobé slevové akce, teď navíc makro zákazníky informuje v čerstvě spuštěné celorepublikové marketingové kampani.

Už žádné čekání na slevy, okružní jízdy po slevách či zbytečné předzásobování. Program Stabilně výhodná cena velkoobchodu makro ČR již více než půl roku umožňuje provozovatelům restaurací, jídelen či maloobchodů soustředit se více na jádro jejich podnikání a lépe plánovat. Namísto jednorázových slevových akcí, ve kterých lze po dobu pouhých několika dnů nakoupit jen omezený počet položek, se v rámci Stabilně výhodné ceny mohou spolehnout na dlouhodobě konkurenceschopné ceny klíčových artiklů. „Každý, kdo někdy podnikal, ví, jak důležitá je v byznysu předvídatelnost a stabilita. V dnešní turbulentní době chybějícího personálu a zvyšujících se nákladů to platí dvojnásob. Nikdo nechce mít přeplněný sklad základními artikly, protože zrovna byly v akci. Naše komerční strategie zákazníkům z gastronomie a maloobchodu zjednodušuje práci i život. Oproti roku 2022 u nás klesl podíl artiklů v promocích o 50 procent,“ popisuje Jiří Nehasil, nový generální ředitel společnosti makro ČR.

 

11 000 produktů privátních a nejprodávanějších značek

S ohledem na příznivou odezvu zákazníků, kteří díky Stabilně výhodné ceně šetří nejen peníze, ale také čas, se nyní navíc program výrazně rozšiřuje. Nově do něj makro ČR řadí na 11 000 produktů privátních i nejprodávanějších dodavatelských značek. To je o třetinu více než dosud. Přibyly například položky jako máslo, smetana, fritovací olej nebo brambory. Jen v letech 2023 a 2024 plánuje makro ČR do výhodných cen v rámci programu investovat celkem až půl miliardy korun. Velkoobchod tak potvrdil svůj závazek z letošního února, kdy Stabilně výhodnou cenu představil v rámci oslav 25 let od svého vstupu na český trh.

 

Zákazníky upozorní speciální žlutá „směrovka“

Povědomí o možnosti zásobit se efektivně, za dostupné ceny a na jednom místě, kdykoli je to potřeba, navíc nyní makro ČR u zákazníků zvyšuje prostřednictvím nové marketingové kampaně. S tou se lze od začátku září setkat v online prostoru včetně sociálních sítí, na billboardech, vlakových nádražích, silničních mostech či zastávkách MHD. Speciální světelné instalace se symbolem žluté šipky a mottem Stabilně výhodná cena jsou umístěny také ve vybraných stanicích metra. Z běžných médií se pak kampaň objeví v tisku, rádiích a pro makro méně tradičně také v televizi. „Půjde o sponzorské vzkazy na TV Prima během oblíbených pořadů Prostřeno, Ano, šéfe!, Zoo, Polda, Inkognito či Máme rádi Česko. Celá kampaň je koncipovaná 360stupňově tak, aby ji po dobu následujícího měsíce a půl nebylo možné přehlédnout. Informovat v ní budeme nejen o samotné existenci programu, ale chceme komunikovat také jeho největší výhody,“ říká vedoucí oddělení brandingu a marketingu makro ČR Lenka Slezáková.

V samotných prodejnách jsou pak všechny položky zařazené do programu Stabilně výhodná cena označeny speciální žlutou „směrovkou“. Symbol zároveň navádí zákazníky na místo, kde zboží na prodejně jednoduše najdou. Výrazný prvek představují rovněž modré cenovky, kterými se výrobky v programu odlišují od ostatního zboží.

Pro správné fungování své nové komerční strategie makro ČR pravidelně sleduje a porovnává ceny na trhu. Následně je udržuje dlouhodobě a stabilně výhodné. Využívá k tomu dva základní mechanismy – každodenní výhodnou cenu u velkých balení zaměřenou zejména na zákazníky z oblasti gastronomie a zvýhodněnou cenu při nákupu více kusů v balení v již známém programu Nakupte více, zaplaťte méně pro maloobchodníky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.