Chlazená logistika vyžaduje rychlost, zkušenosti a IT podporu

Mezinárodní poskytovatel přepravních a info-logistických služeb cargo-partner se v České republice specializuje na logistiku s řízenou teplotou. Díky řešením šitým na míru a strategické poloze svého logistického centra v Dobrovízi v blízkosti pražského letiště, si cargo-partner vybudoval silnou pozici na trhu. S 30-ti letými zkušenostmi v oblasti skladové logistiky poskytuje cargo-partner jedinečný servis chlazených potravin a produktů podléhající rychlé zkáze, zdravotnictví a FMCG, stejně jako pro průmyslové zboží.

V iLogistics Centru Praha tvoří potravinový sklad téměř polovinu z celkové kapacity skladu 11 011 m². Ambientní část skladu s kontrolovanou teplotou od +15 do +25 °C zabírá plochu 3.500 m² a je vhodná pro trvanlivé potraviny. Pro chlazené potraviny, jako jsou mléčné výrobky a uzeniny, je zde k dispozici 1 500 m² s řízenou teplotou v režimu od +2 až do 8 °C. „Skladování potravin má exaktně stanovené standardy procesů, které je nutno přísně dodržovat. Společnost cargo-partner má nastaveny tyto procesy na základě správného fungování Quality Management Systému, HACCP a každoročně obhajuje certifikaci IFS Logistics, ISO 9001 a certifikát pro zacházení s BIO produkty od ABCERT AG.“ vysvětluje Jiří Jelínek, jednatel cargo-partner v České republice.

Kromě standardního skladování na běžných paletách nabízí cargo-partner i co-packingové a kompletační služby. Například pro společnosti dovážející veganskou stravu, biopotraviny, nebo pro dovozce exkluzivního potravinářského zboží či nápojů zajišťuje přebalování z větších palet na menší, štítkování etiketami v českém jazyce nebo kompletaci objednávek po kusech i kartonech. Současná doba je zrychlená a je potřeba se tomuto trendu přizpůsobit i v odvětví skladové logistiky a distribuce ke konečným zákazníkům, v logistice potravin to platí dvojnásobně.

Společnost cargo-partner se proto flexibilně přizpůsobuje potřebám svých zákazníků a jejich odběratelů. „Za typickou potřebu můžeme označit bezchybný přenos dat týkající se přepravy, logistických operací a identifikace skladovaného a přepravovaného zboží. Proto v cargo-partner neustále pracujeme na propojování našich a zákaznických systémů pomocí EDI a API a především na vývoji paletových štítků podle standardu GS1, dle požadavků například obchodních řetězců. Při správném nastavení a používání těchto štítků se maximálně zrychluje celý proces vyskladňování, naskladňování a přepravy zboží s maximální eliminací lidské chyby.“ uvedl Jiří Jelínek.

cargo-partner poskytuje mimo jiné i své logistické a distribuční řešení se širokou škálou služeb s přidanou hodnotou i v logistickém centru v Brně. Zde sklad disponuje plochou 2100 m² a slouží jako strategický uzel pro distribuci v moravskoslezském regionu a doplňuje tak iLogistics Centrum Praha. Díky blízkosti napojení na dálnici D1 má výbornou dostupnost a využívá se jako logistický uzel pro silniční transportní síť pro potřeby námořních a železničních přeprav.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.