Ajala 3x uspěla na čokoládovém mistrovství

Česká čokoláda je zase světová, i díky čokoládové manufaktuře Ajala. Ta si z letošních International Chocolate Awards odvezla tři bronzové medaile, což je důkazem toho, že se kvalitou vyrovná nejslavnějším světovým řemeslným čokoládovnám a hlavně, že český zákazník si od Ajaly kupuje opravdu špičkovou čokoládu.

International Chocolate Awards jsou nejprestižnější světovou čokoládovou soutěží, která čokoládovnám tradičně přináší možnost srovnávat se v kvalitě se světovou konkurencí. Soutěží tu výhradně čokoládovny vyrábějící takzvané bean-to-bar čokolády, tedy takové, které se vyrábějí přímo z kakaových bobů, nikoliv z polotovarů, jak je to obvyklé u masové produkce. Aktuálně se vyhlašovaly výsledky za Evropu, Afriku a blízký východ. Výherce vybírá porota složená z desítek profesionálů z mnoha odvětví čokoládového světa od výrobců přes degustátory až po novináře.

Ajala se umístila se třemi svými čokoládami ve dvou různých kategoriích:

  • Její 70% Uganda si odnesla bronz v kategorii single origin tmavých čokolád, což je taková královská disciplína mezi čokoládami. Tato čokoláda je vyrobená z bobů vypěstovaných a zpracovaných ve fermentačním závodě a sociální podniku LATITUDE TRADE CO v Ugandě.
  • Druhý bronz získala za svou stálici 70% čokoládu s kakaovými nibsy v kategorii čokolád s příměsí. Nibsy jsou kousky křupavých pražených kakaových bobů. Ty Ajala přidává do své 70% čokolády, čímž do ní dostává jemně křupavý a přitom šťavnatý element.
  • Květy a pomeranče jsou třetím úspěchem Ajaly v letošním ročníku soutěže a za ně si odnesla bronz ve stejné kategorii. S touto čokoládou soutěžila už v roce 2018, kdy si odnesla medaili dokonce stříbrnou. Tmavá čokoláda s výtažkem z divokého pomeranče  a sušenými lučními květy je zkrátka šampion.

Ajala se soutěže účastnila už potřetí. Poprvé v roce 2016 si odnesla stříbro, o dva roky později už tři medaile (dvě bronzové a stříbro) a letos na úspěch navázala potřetí.

Všechny tři čokolády si můžete nyní koupit v limitovaném medialovném balíčku za 305 Kč, nebo vyzkoušet každou zvlášť. Květy a pomeranče a kakaové nibsy stojí obě 95 Kč a 70% Uganda 115 Kč za 45gramovou tabulku. Všechny jsou ke koupi na www.ajala.cz.

 

Zdroj: Ajala Chocolate

Praha, 4. července 2022