ČASP novým členem Rady pro reklamu

Česká a slovenská asociace pro speciální potraviny se v dubnu stala novým členem Rady pro reklamu.

Česká a slovenská asociace pro speciální potraviny (ČASP) je zájmové sdružení právnických osob založené v roce 2000. Asociace reprezentuje společné zájmy svých členů – výrobců a distributorů doplňků stravy, a to jak na národní, tak i na mezinárodní úrovni, a jejím hlavním cílem je aktivně se podílet na utváření přiměřeného a vyváženého legislativního rámce pro produkty podporující zdraví.

„Vítáme zapojení České a slovenské asociace pro speciální potraviny do Rady pro reklamu. Spojuje nás úsilí minimalizovat neetickou reklamu zaměřenou na spotřebitele, kteří jsou při hledání alternativ léčby nebo péče o své zdraví mimořádně zranitelní,“ říká Marek Hlavica, ředitel Rady pro reklamu.

„Do Rady pro reklamu jsme se rozhodli vstoupit z důvodu pravidelného získávání informací pro naše členy z oblasti reklamy. Členové asociace se zavazují dodržovat vlastní etický kodex pro prodej a marketing, který jde nad rámec platné legislativy ČR a SR. Věřím proto, že jim naše členství v Radě pro reklamu přinese užitek a pro spotřebitele bude také jistou garancí, že členové ČASP postupují dle zákona, jak při výrobě doplňků stravy, tak následně u jejich propagace,“ říká Bohumil Hlavatý, předseda etické komise České a slovenské asociace pro speciální potraviny.

Členové ČASP

Alfa Medical Team, s. r. o., Amway, s. r. o., Benu Česká republika, a. s., Biovit Impex Co. ČR, s. r. o., Dr. Max Pharma, s. r. o., Egym Bohemia, s. r. o., Helvetia Direct Marketing, s. r. o., Favea Plus, a. s., Herbacos – Recordati, spol. s r. o., K2 Pharm, s. r. o., KUK Bohemia, spol. s r. o., Noventis, s. r. o., Nutrend D.S., a. s., Pragomed, s. r. o., Rosenpharma, a. s., Simply You Pharmaceuticals, a. s., Vegall Pharma, s. r. o., Walmark, a. s., Woykoff, a. s., Zentiva, a. s.

Přidružení členové ČASP:

Česká komora farmaceutických asistentů, Aliance výživových poradců, PharmData, s. r. o., PharmINFO, spol. s r. o.

 

Zdroj: Double-U PR, s.r.o.

Praha, 29. dubna 2023