DACHSER: Linky z České republiky by objely Zemi za jediný den

Mezinárodní logistický provider DACHSER Czech Republic posílil svoji síť pravidelných denních linek sběrné služby. Od června odjíždí z pěti českých poboček pozemní logistiky denně 91 linek do 38 destinací v Evropě. Nejnovější linka vede do Frankfurtu nad Mohanem. Všechny linky se startovní destinací v České republice ujedou každý den celkem okolo 40 000 km. Pokud bychom jejich trasy spojili, objeli bychom za jediný den celou planetu Zemi, protože právě tolik měří zemský rovník.

Síť pozemních přeprav společnosti DACHSER je tvořena spojnicemi mezi jednotlivými pobočkami – přímými linkami sběrné služby, většinou s každodenním odjezdem. Tento systém společně se strategicky umístěnými pobočkami v blízkosti klíčových zákazníků a výrobních a retailových center, které jsou opěrnými body celé sítě, zajišťuje spolehlivé dodací lhůty. Vychází také vstříc požadavkům na distribuci menších objemů s častější frekvencí doručování.

„Na velkých DACHSER pobočkách to často vypadá jako na letišti – čísla a odjezdy importních a exportních linek se mění na velkých digitálních tabulích a vládne tu přesně řízený pohyb zásilek a našich pracovníků, kteří vychystávají zboží či nakládají nebo vykládají výměnné nástavby,“ uvádí  Ing. Jan Polter, MBA, obchodní ředitel DACHSER Czech Republic, „s nadsázkou říkáme, že tak v logistice doslova hýbeme světem.“

Linky sběrné služby jsou zpravidla realizovány ve výměnných nástavbách, které nejen umožňují nakládku většího množství palet než běžné návěsy, ale díky možnosti odstavení od tažného vozidla mohou být naloženy s předstihem nebo využity jako mezisklad. Soupravy se dvěma výměnnými nástavbami na pravidelných linkách míří nejčastěji do Německa, následují destinace na Slovensku a ve Francii. Nejvzdálenější destinací je Santa Perpetua u Barcelony ve Španělsku, kam pravidelná linka urazí vzdálenost více než 1 700 km. Nová linka do Frankfurtu je zároveň 32. linkou k našim západním sousedům.

Německo je nejvýznamnějším obchodním partnerem České republiky a to se zrcadlí i v poptávce našich zákazníků, potažmo ve struktuře našich přímých linek,“ vysvětluje Jan Polter, a uzavírá, „nová linka do Frankfurtu doplnila naše portfolio a obsluhuje zákazníky například z oblasti elektrotechniky či výrobce rychloobrátkového zboží.“

 

Zdroj: Industrion Boutique s.r.o.

Praha, 2. července 2021