DEDRA INNOVATIONS opětovně získala ocenění GREEN BRANDS

Český výrobce eko drogerie a kosmetiky DEDRA získal ocenění za udržitelnou linii čistících prostředků a inovativní výrobní a recyklační postupy. Značka tak bude moci využívat ocenění kvality GREEN BRANDS Czech Republic v letech 2022/2023.

Ocenění GREEN BRANDS, které je registrováno jako ochranná certifikační známka v celé EU, se značkám uděluje na základě nezávislého, transparentního a vysoce respektovaného třístupňového procesu validace.

Ten zahrnuje důkladný audit značek, který hodnotí dopady jejich podnikání na životní prostředí a udržitelnost ve všech oblastech výroby, spotřeby a nakládání s odpady.

Český výrobce eko drogerie a kosmetiky DEDRA je na českém trhu již 27 let a za tu dobu si vybudoval loajální skupinu zákazníků i silnou pozici trhu.

V sortimentu ekologických výrobků DEDRA najdete prostředky na praní a péči o prádlo, čistící prostředky a v neposlední řadě také ekologickou kosmetiku se složením šetrným k tělu i přírodě.

„Gratulujeme společnosti DEDRA k opětovnému získání ocenění, GREEN BRAND za inovativní a odpovědnou strategii výroby, a inovativní způsob recyklace svých výrobků, které díky svému jedinečnému složení a udržitelným obalům přispívají k ekologickému hospodářství. Jsme rádi, že mezi oceněné značky můžeme opět přivítat tuto výjimečnou českou společnost s 27-letou tradicí ”, řekl András Wiszkidenszky, regionální ředitel společnosti GREEN BRANDS pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Společnost DEDRA složení svých výrobků neustále sleduje a přizpůsobuje moderním trendům v udržitelném rozvoji a ochraně životního prostředí. Důraz klade také na 100% funkčnost výrobků, které perou, myjí a čistí na výbornou. U každého životního cyklu svých výrobků dbá DEDRA na snižování dopadu na životní prostředí.“Ocenění GREEN BRANDS si velmi vážíme, protože jsme rádi, že naše snaha o udržitelnou a ekologickou výrobu drogerie a kosmetiky, je vnímána pozitivně nejen našimi zákazníky, ale i odbornou veřejností. “, řekl František Černý, majitel společnosti DEDRA INNOVATIONS.

Svoje drogistické produkty každé dva roky znovu hodnotí a inovuje tak, aby byly k přírodě co nejšetrnější. Aktivně spolupracuje se svými dodavateli a nové poznatky co nejrychleji aplikuje ve výrobě čistících prostředků i kosmetiky. Suroviny využité při výrobním procesu jsou proto snadno odbouratelné a nezatěžují čistírny odpadových vod.

Hlavním pilířem sortimentu je více než 30 vůní EKO avivážních kondicionérů, které mají novou rostlinnou recepturu. Pro milovníky vůní v celé domácnosti nabízí DEDRA parfémový superkoncentrát PARFUMAGE. Novinkou roku 2022 je exkluzivní parfemace RED VELVET, která je určena těm nejnáročnějším. Zahrnuje EKO aviváž, sprchový gel, pěnu na mytí rukou a EDP parfémovou vodu.

Důležitou částí ekologické strategie firmy je také inovativní využití udržitelných obalů, které DEDRA úspěšně zavedla v roce 2019. Jedná se o obaly z 80% recyklovaného papíru, nebo lahve GoEcoⓇ z použitého, vytříděného a umytého plastu potravinářské kvality (100% recyklát). Tyto obaly lze odevzdat do žlutého kontejneru, aby byly opět využity k výrobě dalších plastových výrobků. Díky ekologickým obalů se společnosti podařilo ušetřit víc než 105 tun plastů.

“Skutečně zelená firma musí být udržitelná na všech frontách: zelená při výrobě výrobků, při balení výrobků, při získávání energie z obnovitelných zdrojů, šetrná při dopravě i šetrná při recyklaci obalů zákazníkem”, dodává František Černý.

 

Zdroj: GREEN BRANDS Czech Republic

Praha, 18. května 2022