Distribuční centrum Tchibo v Chebu se úspěšně rozjíždí

Obří distribuční centrum společnosti Tchibo v Chebu rozběhlo na začátku prosince svoji činnost expedicí zásilek zákazníkům českého e-shopu. V prvním měsíci zaváděcího provozu bylo z Chebu rozesláno téměř 30.000 zásilek.

Tchibo_DC_Cheb_exterier_IMGV průběhu ledna se bude působnost tohoto distribučního centra postupně rozšiřovat na další evropské státy, aktuálně je již obsluhováno Slovensko. Zároveň běží druhá fáze výstavby, díky níž se centrum stane druhou největší logistickou stavbou v České republice.

„Provoz jsme záměrně spustili v prosinci, abychom posílili kapacity v předvánočním náporu, a jsme rádi, že tento zahajovací měsíc proběhl naprosto v souladu s našimi očekáváními a plány. Distribuční centrum v Chebu postupně přebíralo přípravu, balení a distribuci zásilek pro české zákazníky a den za dnem navyšovalo počet odchozích zásilek. To mohli zákazníci poznat v tom, že jim byly jejich objednávky doručovány za kratší dobu. A jak je zřejmé z jejich ohlasů, tento fakt právě před Vánoci velmi vítali,“ uvádí Richard Hodul, generální ředitel společnosti Tchibo Praha.

Nyní čeká distribuční centrum Tchibo v Chebu další expanze, a to jak v rámci aktuálního provozu, tak ve výstavbě. Zásilky se začínají expedovat, kromě České republiky, rovněž zákazníkům na Slovensko, do Maďarska a Rakouska.

Zároveň probíhají práce na druhé fázi výstavby, po jejímž dokončení dosáhne celková rozloha budov 73.000 m2, což z projektu učiní druhou největší logistickou stavbu v ČR. V plném provozu pak bude z Chebu odcházet až 40.000 zásilek denně.

 

Zdroj: Tchibo Praha, spol. s r.o.

Praha, 19. ledna 2017