Expert International pokračuje v expanzi na evropském trhu

Mezinárodní kooperace Expert International přijala mezi sebe další dva významné prodejce elektroniky a domácích spotřebičů v Polsku a Švýcarsku. Sdružení má pro letošní rok optimistická očekávání.

Expert International se v Evropě podařilo posílit své postavení, když v minulém roce mezi sebe přijala a dokončila integraci dvou nových významných členů. V Polsku jde o společnost Komputronik, specializovaného maloobchodního prodejce IT techniky, a na švýcarském trhu se součástí mezinárodní kooperace stal prodejní řetězec Melectronics. Nyní je tak kooperace Expert International zastoupena ve dvaceti zemích s více než 3,500 specializovanými prodejnami.

„Jsme potěšeni, že jsme mezi sebe přijali společnosti Komputronik a Melectronics, dva přední prodejci elektro s velmi silným postavením na svých domácích trzích. Především díky jejich specializaci na služby a poradenství se skvěle hodí do našeho společenství,“ uvedl Dieter Mathys, generální ředitel Expert International.

S více než dvěma sty prodejnami a ročním obratem kolem 550 miliónů eur je společnost Komputronik jednou z největších na polském trhu, v případě segmentu IT pak má dokonce nejsilnější postavení. Ve spojení s expertní skupinou rozšíří svou nabídku o tzv. bílou a černou techniku do domácností. Podobně ve Švýcarsku má řetězec Melectronics, který je součástí skupiny Migros, od roku 2015 výbornou tržní pozici s hustou sítí více než jednoho sta prodejen. Orientace a zkušenosti se strategií prodeje “cross-channel“ znamená pro mezinárodní kooperaci důležitý benefit.

Podle managementu Expert International jsou tyto novinky významné i pro další budoucí úspěchy společnosti, s cílem i nadále prohlubovat co nejvyšší kvalitu nabízených služeb a špičkového poradenství pro spotřebitele pomocí všech moderních prodejních kanálů. Letos proto nebude klíčový další růst z pohledu počtu členů nebo prodejen: „Chceme se soustředit zejména na organický růst v rámci kooperace, naším cílem není být největší, ale být nejlepší,“ vysvětlil Dieter Mathys.

 

Zdroj: Expert International

Praha, 7. února 2016