Fashion Arena Prague Outlet od znovuotevření navštívilo bezmála 15 tisíc zákazníků

V pondělí 27. dubna v Česku otevřely první obchody s oděvy a obuví o prodejní ploše do 2500 m² a vlastním vchodem z venkovních prostor. Mezi prvními otevřelo i outletové centrum Fashion Arena Prague Outlet, i přes značná omezení a hygienická opatření je ale zájem Čechů o nakupování překvapením. Během prvních tří dnů outletové centrum ve Štěrboholích navštívilo bezmála 15 000 zákazníků.

V souladu s Usnesením Vlády ČR č. 195/2020 Sb. ze dne 23. dubna 2020 č. 453 o přijetí krizového opatření mohla být díky oválnému půdorysu s otevřenou centrální částí v první vlně otevřena mezi prvními i dvě outletová centra – Fashion Arena Prague Outlet ve Štěrboholích a Outlet Arena Moravia v Ostravě. I přes to, že se nájemci dozvěděli o čtvrtečním rozhodnutí Vlády ČR s velice krátkým předstihem, se podařilo prvnímu jmenovanému centru otevřít v pondělí více jak 85 % obchodů a další značky každým dnem přibývají.

Někteří nájemci nestihli včas zareagovat na náhlé rozhodnutí Vlády ČR a otvírají s několikadenním zpožděním. O zákazníky ale po dlouhé pauze stojí všichni, proto si značky připravují i speciální uvítací akční nabídky. Ve středu v našem centru otevřela například značka Adidas a ihned zve zákazníky na nákupy s dodatečnou 30% slevou z outletové ceny na celý sortiment. V pátek se přidají další značky a v následujícím týdnu by měla být otevřena drtivá většina obchodů,“ vysvětluje Lenka Čapková, ředitelka Fashion Arena Prague Outlet.

Pozitivním překvapením pro outletové centrum ve Štěrboholích je navíc silný zájem zákazníků. Během prvních tří dní jej navštívilo 15 tisíc lidí.  „Není se ale potřeba obávat přelidněných obchodů. Průměrně nás každou hodinu navštíví zhruba 500 osob, které se pohybují po celém centru. Kapacitně tedy zvládáme veškerá hygienická nařízení a máme myslím i pohodlnou rezervu, ale i touto cestou žádám naše zákazníky, aby dodržovali veškeré naše bezpečnostní pokyny a pokud budou na sobě pozorovat symptomy onemocnění, aby svou návštěvu odložili na později a zůstali raději doma,“ apeluje na závěr Lenka Čapková.

 

Zdroj: Surikata PR s.r.o.

Praha, 4. června 2020