Podpisem dodatku kolektivní smlouvy BILLA garantuje stávající mzdy i zaměstnanecké benefity

Cílem společnosti BILLA ČR je i přes stávající situaci způsobenou pandemií koronavirové infekce být i nadále seriózním zaměstnavatelem zaručujícím svým zaměstnancům pracovní místa a garanci jejich stávající mzdy a zaměstnaneckých benefitů. Po dialogu se svými sociálními partnery proto podepsala dodatek kolektivní smlouvy platný do konce roku 2020, kde tento svůj závazek potvrzuje.

Společnost BILLA přistoupila v minulém roce hned k několika změnám, které se týkaly mzdových a pracovních podmínek jejích zaměstnanců. V průběhu loňského roku zvýšila hned 2× mzdy svých zaměstnanců, a to celkově v průměru o 17 %. Rozšířila také benefity a tyto změny BILLA zachová i pro rok 2020.

Na začátku letošního roku navíc rozšířila portfolio zaměstnaneckých benefitů. Zvýšila svůj příspěvek na MultiSport kartu, kterou chce své zaměstnance ještě více podporovat v jejich volnočasových a relaxačních aktivitách. Od letošního roku si mohou zaměstnanci pro sebe pořídit MultiSport kartu nově za zvýhodněných 400 Kč měsíčně a mohou o ni požádat i pro své rodinné příslušníky.

BILLA zároveň navýšila hodnotu stravenek na 100 Kč a příspěvek na penzijní připojištění na 300 Kč měsíčně pro zaměstnance pracující ve společnosti 3 roky a déle. Vedle těchto benefitů poskytuje BILLA svým zaměstnancům i řadu dalších výhod, jako např. slevy u obchodních partnerů, zvýhodněné vstupné na kulturní akce apod.

„Těší nás, že přes tíživou situaci, které jsme museli během koronavirové krize čelit, můžeme i nadále zůstat seriózním a férovým zaměstnavatelem na maloobchodním trhu. Našich zaměstnanců si velmi vážíme a děkujeme jim za nasazení a píli zejména v posledních měsících,“ uvedl Jaroslaw Szczypka, generální ředitel BILLA ČR. „Klíčové pro nás zůstává být pro naše zaměstnance seriózním zaměstnavatelem a nesnižovat počet pracovních míst. Důležitým závazkem je také garance stávající mzdy,“ dodal Jaroslaw Szczypka.

Kolektivní smlouva byla prodloužena v květnu tohoto roku na základě sociálního dialogu s odborovými organizacemi sdruženými v UZO, OSPZV ASO ČR a Federací výkonných zaměstnanců ČR. Sociální dialog byl veden i za nouzového stavu, kdy všechny poznatky a náměty z prodejen byly předávány na zasedání krizového štábu. Na podzim obnovíme jednání o nové kolektivní smlouvě.

 

Zdroj: Havas PR Prague

Praha, 4. června 2020