Kaufland se zaměřuje na oblečení z organické bavlny

Kaufland zavádí vlastní textilní značky, které jsou certifikované podle nejpřísnějších ekologických standardů (GOTS). Oblečení je vyrobené z organické bavlny. V akčních týdenních nabídkách tak najdete  sportovní oděvy jako jsou trička a tepláky, dětské oblečení, ale také povlečení či ručníky.

Chceme našim zákazníkům nabídnout co nejširší sortiment biotextilu. Při jeho výrobě dodržujeme celosvětově uznávané směrnice, které zaručují ekologičnost postupů a sociální odpovědnost,“ vysvětluje Renata Maierl, tisková mluvčí Kaufland ČR.

Řada lidí má ve svém šatníku oblečení, které pochází z asijských fabrik. Jejich výroba ale není v mnohých případech přívětivá k životnímu prostředí, stejně tak jako k lidem na plantážích nebo v textilních továrnách. I proto vznikl globální certifikát GOTS, který zajišťuje bezpečné a lidsky důstojné podmínky farmářů a pracovníků v tomto průmyslu. Při pěstování organické bavlny se navíc nepoužívají pesticidy, jsou povoleny pouze zdravotně a ekologicky nezávadné postřiky a hnojiva.

Oblečení může být označeno štítkem GOTS, pokud alespoň 95 procent obsahu vlákniny pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství. A na takové se v Kauflandu hodláme více zaměřit,“ vysvětluje Renata Maierl. Největší tuzemský obchodní řetězec se zavázal spolupracovat se svými dodavateli s cílem minimalizovat znečištění vod a eliminovat používání kritických chemikálií. „Klademe velký důraz na certifikace, které jdou nad rámec zákonných norem. Například jsme převedli své obaly textilních výrobků z plastu na lepenku,“ dodala tisková mluvčí.

Oděvy z organické bavlny vedle přísných ekologických kritérií splňují také nejvyšší nároky spotřebitelů na pohodlí. První značka, která se v sortimentu s oblečením z BIO bavlny objevila byla Kuniboo, která je zaměřena na módu pro ty nejmenší. Získala i cenu Volby spotřebitelů za rok 2019. Produkty z BIO bavlny se dnes již rozšířily  i mezi další značky jako je Hip & Hopps pro školáky  a produkty značky Oyanda pro ženy a těhotné. V dalších týdnech nabídku rozšíří i o povlečení z bio bavlny.

 

Zdroj: Relative PR & Consultancy, s.r.o.

Praha, 18. února 2020