Kaufland svým zaměstnancům ve druhé vlně pandemie poděkuje odměnou ve výši 55 milionů korun

Stejně jako v jarních měsících, i v druhé vlně pandemie koronaviru přichází obchodní řetězec Kaufland s poděkováním svým zaměstnancům v tomto nelehkém období. Všem zaměstnancům na prodejnách, distribučních centrech a masozávodě vyplatí mimořádnou odměnu v celkové výši 55 milionů korun. Pro zaměstnance to znamená částku až 4000 korun navíc.

„Velice si vážíme obrovského pracovního nasazení našich zaměstnanců, jak zajišťují neustálou dostupnost zboží a každý den umožňují zákazníkům pohodlné a bezproblémové nakupování. Mimořádnou odměnou jim chceme za toto jejich enormní úsilí poděkovat,” říká generální ředitel Kauflandu Stefan Hoppe. Jedná se již o druhou takovou investici – hned v prvních týdnech pandemie v březnu vyplatil Kaufland zaměstnancům odměny v celkové výši 50 milionů korun.

Finanční bonus však není jediným nadstandardním benefitem, který Kaufland v těchto náročných dnech interně poskytuje. Na podporu imunity mají všichni zaměstnanci na prodejnách k dispozici zdarma čaj, med, citrón, zázvor i čerstvé ovoce. Nově až do konce února 2021 budou denně dostávat vitamín C ve formě tablet. „Zdraví našich zaměstnanců je pro nás na prvním místě a chceme je tímto způsobem maximálně chránit a podpořit,” vysvětluje Stefan Hoppe.

Kaufland dbá také na to, aby svým zaměstnancům neustále vytvářel co nejbezpečnější a nejpříjemnější pracovní prostředí. Hned v prvních dnech pandemie na jaře zavedl celou řadu přísných hygienických opatření. Byl prvním obchodním řetězcem u nás, který u pokladen a informací instaloval ochranná plexiskla a na podlaze vyznačil doporučené dvoumetrové rozestupy. Všechna opatření obchodní řetězec zachoval po celou dobu pandemie a v jejím průběhu je ještě optimalizoval. Zmíněná plexiskla tak budou do konce listopadu vyměněna za nová, ještě bezpečnější. Všichni zaměstnanci v provozu mají k dispozici ochranné pomůcky jako jsou roušky, ochranné rukavice a dezinfekce. Pokladní navíc obdrží speciální dotykové rukavice.

Společnost Kaufland chce dopřát svým zaměstnancům v tomto náročném období i dostatečný odpočinek a nevyužije možnosti otevření prodejen na státní svátek v době nouzového stavu. Všechny prodejny Kaufland tak zůstanou 28. října uzavřeny.

 

Zdroj: Relative PR & Consultancy, s.r.o.

Praha, 22. října 2020