Lidl navýší mzdy

Společnost Lidl od 1. ledna 2024 navyšuje mzdy všem svým zaměstnancům na provozních pozicích v prodejnách i skladech a od 1. března 2024 také v administrativě. Tímto krokem chce Lidl poděkovat svým zaměstnancům za dosavadní úsilí, vysoké pracovní nasazení a loajalitu. Lidl na navýšení mezd vyčlení 600 000 000 Kč.

Společnost Lidl se rozhodla navýšit mzdy zaměstnancům z prodejen, logistických center i na centrále společnosti. Jsem si vědom ekonomických výzev, ve kterých se trh v současné době pohybuje, ale to nic nemění na skutečnosti, že Lidl již mnoho let pracuje na tom, aby byl první volbou pro zaměstnance.  Nabízí vysoké mzdy a bohatý balíček doplňkových benefitů. Jsem hrdý na týmovou práci všech zaměstnanců společnosti Lidl Česká republika. Dnes bych rád poděkoval každému kolegovi za nasazení a s radostí oznamuji navýšení mezd. Naše pozice na trhu je společným úspěchem nás všech!“ vysvětluje generální ředitel společnosti Lidl Adam Miszczyszyn.

Od 1. ledna 2024 dojde k trvalému navýšení mezd u provozních pozic. „Lidl má dlouhodobě pověst odpovědného zaměstnavatele a naším cílem je i nadále tento závazek plnit a podpořit naše zaměstnance, a proto bude na navýšení mezd vyčleněna částka 600 000 000 Kč,“ doplňuje Adam Miszczyszyn. Dlouhodobě atraktivní pracovní prostředí v Lidlu si zároveň vysloužilo prestižní ocenění a Lidl Česká republika se tak stal držitelem certifikace Top Employer 2023 v kategorii Česká republika i v kategorii Evropa.

Lidl dále poskytuje svým zaměstnancům mnohem více benefitů. Každý zaměstnanec má nárok na 25 dní dovolené a za každý odpracovaný rok jeden den navíc. Po 5 letech má každý náš zaměstnanec nárok na celkem 30 dní dovolené. Společnost Lidl nezapomíná ani na rodiče malých dětí. Ti mohou čerpat placené volno na první školní den svého prvňáčka. Novopečeným tatínkům Lidl doplácí čerpanou otcovskou dovolenou do výše jejich smluvní mzdy. Dlouholetým benefitem je pak mimo jiné Multisport karta, příspěvek na penzijní pojištění, stravenkový paušál ve výši 100 Kč či vitaminové, mikulášské nebo vánoční balíčky. Od letošního roku mohou zaměstnanci využít také systém na podporu zaměstnanců v podobě bezplatného důvěrného poradenství v psychologické, právní i finanční oblasti.

 

Zdroj: Lidl

Praha, 11. prosince 2023