Mast-Jaegermeister CZ a Mast-Jaegermeister SK oznamují změny v distribuci

Společnosti Mast-Jaegermeister CZ a Mast-Jaegermeister SK, největší distributoři dovozových lihovin na českém a slovenském trhu, ukončí k 31. březnu 2024 distribuci produktového portfolia firmy Rémy Cointreau, z něhož nejvýznamnější značkou je Metaxa.

Za více než dvě desetiletí, po která Mast-Jaegermeister značku Metaxa v Čechách a na Slovensku systematicky budoval a rozvíjel, se podle ředitele distributora Jaegermeister-Mast CZ a SK Jiřího Štětiny podařilo na tuzemském trhu ze zcela marginální značky vytvořit opravdový klenot, který má své pevné místo mezi TOP 10 nejprodávanějšími dovozovými destiláty. Z hlediska prodaného objemu jsou český a slovenský trh v současnosti druhým nejvýznamnějším na světě a v přepočtu na hlavu přesvědčivě dominuje celosvětovému žebříčku trhů.

Rád bych poděkoval našim obchodním partnerům a klientům, společně se nám podařilo za poslední roky z Metaxy udělat synonymum pro brandy kategorii v Čechách i na Slovensku. Na obou trzích jsme prodali za rok 2023 více než jeden milión litrů Metaxy, přesně 26,1 miliónů panáků. Předáme tak tuto skvělou značku novému distributorovi v té nejlepší kondici a přejeme mu spoustu dalších úspěchů v jejím dalším rozvoji,“ říká Jiří Štětina, Chief Meister Mast-Jaegermeister CZ a SK, podle kterého se podařilo s portfoliem Rémy Cointreau dosáhnout v roce 2023 historicky rekordních prodejů.

„Čtrnáct procent našeho obratu, které značky z portfolia Rémy Cointreau představovaly, nahradíme již letos třemi novými značkami, které budeme v rychlém sledu uvádět paralelně na český a slovenský trh,“ dodává Jiří Štětina.

Mast-Jaegermeister CZ a Mast-Jaegermeister SK zajišťovaly distribuční operace firmy Rémy Cointreau na obou trzích od roku 2019. Obě společnosti jsou zákazníkům v Česku a na Slovensku známé již přes dvacet let jako největší distributoři prémiových importovaných značek v ČR a SR. Z mateřské společnosti patří mezi nejvyhledávanější bylinný likér Jägermeister. V případě zastoupení značek společnosti William Grant & Sons je mezi českými a slovenskými konzumenty vlajkovou lodí irská whisky Tullamore Dew.

 

Zdroj: promotion.cz

Praha, 5. března 2024