MasterCard podpoří Světový potravinový program při OSN

Společnost MasterCard představila v jedenácti zemích střední a východní Evropy¹ kampaň k nezaplacení. Podporuje projekt humanitární organizace Světový potravinový program (WFP) při OSN, který je zaměřen na stravování školáků ve Rwandě.

Je to poprvé, kdy MasterCard zahrnuje do své kampaně tak velký počet zemí z jednoho regionu, aby pomohl WFP v celosvětovém boji proti hladu.

Jedna platba, jeden školní oběd

Držitelé karet MasterCard napříč jedenácti zeměmi, které se na kampani v období od 23. do 29. listopadu podílejí, při každé platbě přispějí na oběd školákům ve Rwandě. MasterCard automaticky z každé transakce vygeneruje finanční dar², který poputuje na účet WFP. Výsledky nedávno zveřejněného výzkumu ukázaly, že 43 % dětí do věku pěti let je ve Rwandě chronicky podvyživeno. Školní obědy jsou pro děti životně důležitým zdrojem výživy, v neposlední řadě pomáhají děti udržet ve škole. Spolu se svými zákazníky se MasterCard zavazuje prostřednictvím této iniciativy darovat do 3,75 milionu školních obědů Světovému potravinovému programu.

„Konat dobro tím, že přispějeme na dobrou věc, je naší společnou odpovědností. Je to důvod, proč chceme podpořit stravování školáků ve Rwandě. Majitelé karet MasterCard ze střední a východní Evropy jim pomohou dodat sílu a energii, kterou potřebují při vzdělávání. Zároveň podpoří místní ekonomiku a rodinné farmy, jelikož školní strava bude čerpána z místních zdrojů. Dopad jedné jediné platební transakce je obrovský, a společně tak můžeme zlepšit život tisícům dětí,“ řekl George Simon, prezident Divize střední a východní Evropy, MasterCard.

„Díky společnosti MasterCard mohou nyní lidé ze střední a východní Evropy snadno změnit život dítěte. A to jen za pomoci své platební karty,“ uvedl Jay Aldous, ředitel divize partnerství soukromého sektoru WFP, „tato iniciativa je výborným příkladem toho, co všechno je možné, když soukromý sektor využije své podnikatelské schopnosti, aby pomohl změnit svět.“

„Máme radost, že se naše společnost stala partnerem této jedinečné iniciativy. Placení kartou je pro mnoho lidí každodenní součástí jejich života, není proto snadnějšího způsobu, jak podpořit charitativní aktivity.,“ řekl Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard pro Českou republiku, Slovensko
a Rakousko.

Bulharsko, Česká republika, Chorvatsko, Izrael, Maďarsko, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Srbsko

2 Za každou transakci od 23. do 29. listopadu 2015 věnuje MasterCard částku ve výši jednoho školního oběda Světovému potravinovému programu, a to až 3,75 miliónů obědů. V Bulharsku a Srbsku tato akce platí pouze pro bezkontaktní transakce.

 

foto_vedkyne

 

 

Zdroj: MasterCard

Praha, 27. listopadu 2015