Packeta spouští spolupráci s Allegro

Skupina Packeta, která vlastní přední českou logisticko-technologickou firmu Zásilkovna, zahájila spolupráci se společností Allegro, nejoblíbenější polskou e-commerce platformou. Partnerství se společností Packeta je dalším krokem společnosti Allegro v její expanzi na evropské trhy.

První zemí, kde bude spolupráce obou společností probíhat, je Česká republika. Speciálně pro české zákazníky tak byla vytvořena česká jazyková verze na adrese www.allegro.com. Zákazníci si zde mohou vybírat z více než 250 milionů nabídek produktů a následně si své objednávky vyzvednout na téměř 9 100 výdejních místech a Z-BOXech Zásilkovny v České republice.

„Mám velkou radost z toho, že naše služby bude využívat další společnost evropského významu. Allegro si Packetu vybralo, protože nabízíme kvalitní služby, máme skvělé produkty, na českém trhu jsme lídrem a disponujeme nejširší sítí výdejních míst a automatických výdejních Z-BOXů, stejně tak i kvalitním Home Delivery. Věřím, že partnerství s Allegrem, které jsme odstartovali v Česku, bude pokračovat i v dalších zemích, kde Packeta působí,” říká Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

Za navázání a rozvoj partnerství se společností Allegro je zodpovědná Packeta Polsko, patřící do skupiny Packeta. „Pozice Packety na polském trhu každým rokem sílí. Partnerství se společností Allegro, nejoblíbenější e-commerce platformou na polském trhu, je pro nás obrovským úspěchem. Je to další důležitý krok k tomu, abychom se v Polsku stali lídrem trhu, podobně jako Zásilkovna v České republice,“ doplňuje Justyna Andreas, Managing Director Packeta Poland & Baltics & Scandinavia.

Allegro je největší polská platforma pro elektronické obchodování. Podle průzkumu společnosti Gemius z roku 2022 navštíví službu každý měsíc 22 milionů zákazníků.

Allegro zastává v Polsku pozici nejoblíbenějšího online tržiště, přičemž za důvěru našich zákazníků vděčíme především široké nabídce produktů, konkurenceschopným cenám a rychlému dodání. V každé fázi nákupního procesu klademe důraz na pohodlí a bezpečnost nakupujících, stejně jako na tu nejvyšší možnou kvalitu zákaznického servisu. Díky spolupráci se Zásilkovnou tak budou moci ze všech těchto benefitů těžit i čeští zákazníci a navíc si budou  moci nechat své zboží doručit také do jejich oblíbených Z-BOXů,” říká Jakub Kłoczewiak, Director of Operations Allegro.

 

Zdroj: Packeta

Praha, 24. března 2023