Park P3 Prague D11 roste raketovou rychlostí

Společnost P3, vlastník, developer a správce průmyslových nemovitostí s celoevropskou působností, zahájila výstavbu nové haly v parku P3 Prague D11 pro společnost FM Logistic. Druhá a zároveň největší budova tohoto parku bude mít rozlohu 40 000 m2, přičemž více jak třetina haly je stavěna na míru (BTS) pro francouzskou rodinnou společnost FM Logistic.

P3 Prague D11_budova 1_ vizualizaceTransakci zprostředkovala společnost CBRE. Zbylé prostory budou dále nabízeny na trhu. Rychle rostoucí park P3 Prague D11 ideálně doplňuje stávající portfolio strategicky umístěných parků P3 v okolí hlavního města, jako je P3 Prague D8, P3 Prague D1 nebo P3 Prague Horní Počernice, a podporuje tak jejich vzájemnou synergii.

Společnost FM Logistic patří mezi přední poskytovatele smluvní logistiky s mezinárodním působením. Jejími klienty jsou obchodní řetězce, výrobci potravin, výrobků péče o domácnost, kosmetiky, léčiv a mnoha dalších produktů nejen z oblasti FMCG. „FM Logistic je jedním z našich nejvýznamnějších zákazníků,“ říká Tomáš Míček, ředitel společnosti P3 pro Českou republiku, a dodává: „FM Logistic touto expanzí téměř ztrojnásobuje prostory v rámci portfolia P3 v České republice. Díky úspěchům a rozvoji podnikání našich klientů rosteme i my sami.“

Peter Bečár, ředitel P3 pro CEE, poté doplňuje: „Společnost je naším klientem nejen v České republice, ale také v Rumunsku a Polsku. Park P3 Prague D11 se stane již šestou lokací v rámci těchto tří zemích, kde bude FM Logistic využívat naše služby. Na této spolupráci je vidět, že jsme schopni nabídnout zákazníkům lokace v celé Evropě dle jejich potřeb.“

„S P3 spolupracujeme v mnoha zemích Evropy a tato hala pro nás znamená další kapitolu v růstu naší společnosti,“ uvádí Štěpán Ladányi, Obchodní ředitel FM Logistic. „Díky ideální lokalitě a prostoru vytvořeném na míru speciálně dle našich požadavků a přání, budeme moci od ledna příštího roku obsluhovat naše zákazníky v celé České republice daleko efektivněji. Důležitá je pro nás také možnost dalšího rozšíření tohoto skladového prostoru.“

„CBRE zmapovala, na základě požadavků společnosti FM Logistic, přehled vhodných lokalit východně od Prahy. Nejlépe korespondoval s instrukcemi klienta návrh pro výstavbu nové haly v parku společnosti P3 Prague D11,“ říká Lukáš Šaling, Associate Director oddělení Industrial & Logistics společnosti CBRE, který transakci zprostředkoval a dodává: „Zájem o moderní průmyslové nemovitosti v okolí Prahy, které je stále nejžádanější lokalitou, se stále zvyšuje.“

FM Logistic bude v nově vystavěné budově využívat plochu o rozloze 15 000 m2. Její součástí bude, kromě kanceláří, také chladící prostor se stálou teplotou, který bude společnost využívat ke skladování potravin. Aby splnila náročné požadavky klienta, musela společnost P3 kvůli tomuto prostoru použít unikátní řešení – zesílení fasádního panelu, který napomáhá šetřit náklady na vytápění.

Budova má rovněž atraktivní světlou výšku – 12,2 m a díky tomu disponuje o 20 % větší kapacitou než je běžné, což pro zákazníka znamená až 25% úsporu na nájemném. Druhá část haly, která je dále k dispozici pro potenciální zájemce, nabízí možnost pronájmu malých jednotek (od velikosti 2 000 m2), které jsou ideální příležitostí k expanzi pro začínající firmy či start-upy a nejen pro ně.

Dostupné prostory se nacházejí také v budově 2, která je nyní z poloviny využívána společností Exiteria a.s. Vzhledem ke stále stoupající poptávce v této lokalitě se P3 rozhodla na jaře letošního roku k nákupu dalších pozemků. Společnost tedy může v tomto parku nabídnout možnost výstavby jednotek na míru o velikosti 3 000 m2 až 20 000 m2 pro zákazníky z oblasti logistiky, lehké výroby a dalších odvětví.

Celková pronajímatelná plocha parku bude činit více než 155 000 m2, přičemž více než jedna třetina bude dokončena do konce roku 2016. P3 má tak v tuto chvíli v ČR ve výstavbě více než 90 000 m2 a také intenzivně pracuje na administrativních přípravách výstavby hal v Olomouci, Příšovicích a Mladé Boleslavi – zde již disponuje stavebním povolením pro další dvě budovy.

Velkou stavební expanzi zažívá společnost také v celé Evropě – aktuálně má rozestavěno 12 budov o celkové rozloze téměř 250 000 m2. Kromě České republiky P3 nyní staví například v Polsku, Rumunsku nebo na Slovensku. Na konci dubna společnost předala distribuční centrum pro PSA v německém P3 Niedersachsenparku, již na začátku roku koupila pozemek u Mnichova, kde vyroste nový logistický areál P3 Gottfrieding o výměře budov 55 000 m2 a také připravuje nový projekt ve Francii.

Park P3 Prague D11 se nachází v těsné blízkosti hlavního města, Centrum Černý Most je odsud vzdáleno pouhých 8 kilometrů. Vyniká skvělým dopravním spojením, neboť leží v blízkosti dálnice D11 a D10, které představují hlavní dálniční spojení mezi Prahou a východní částí České republiky a jihozápadním Polskem. Železniční stanice se nachází jen 300 metrů a areál parku je tak, jako jeden z mála, přímo napojený na železniční síť. Areál bude navíc v budoucnu obsluhován i autobusovou linkou MHD.

Zdroj: PointPark Properties s.r.o.

Praha, 21. července 2016