Realitní společnost Rockastle vstoupila na český trh akvizicí nákupního centra Forum Liberec

Rockastle, společnost kótovaná na burze a zaměřená na maloobchodní nemovitosti, získala od britské firmy Tesco nákupní centrum Forum Liberec za cca 80 milionů EUR. Nákupní centrum, které se nachází v centru Liberce, nabízí 47.000 m2 maloobchodních ploch.

JLL_Forum_Liberec_1K jeho nájemcům patří silné maloobchodní řetězce jako Tesco, Cinema City, C&A, Datart, Gant, H&M, Lindex, New Yorker, Nord Blanc, Norma, ProBest, Reserved, Sportissimo a Tiger. S více než 12 miliony návštěvníků ročně je Forum Liberec nejnavštěvovanějším obchodním centrem regionu.

Rockastle zatím získal 6 nákupních center v Polsku a akvizicí Fora Liberec vstoupil na český trh. Strategií firmy je vytvořit portfolio maloobchodních nemovitostí v Polsku, České republice a v Maďarsku – formou akvizic existujících nemovitostí a nákupem pozemků pro jejich development.          

Spiro Noussis, CEO společnosti Rockcastle Global Real Estate, uvádí: ”Z akvizice prvního nákupního centra v České republice jsme velmi nadšeni a věříme, že dokážeme dále posílit skladbu našich nájemců, což jen potvrdí dominanci centra a umožní jeho růst do budoucna.“

“Forum Liberec je vynikající regionální nákupní centrum, které těží ze své lokality v centru města a navíc
v těsné blízkosti stanic městské i dálkové hromadné dopravy. Etablované nákupní centrum s obrovskou návštěvností se v průběhu let stalo nákupním magnetem zákazníků v centru metropole. Jako takové je pro Rockcastle, společnost specializovanou na investice do maloobchodních nemovitostí, skvělou příležitostí pro vstup na český trh,” říká Hana Kollmannová, Associate Director v investičním oddělení JLL, která působila jako poradce kupující strany (firmy Rockcastle).

Zdroj: JLL

Praha, 22. července 2016