Pět studentů si odneslo certifikát z programu Summer Internship

Už podeváté proběhl v Aholdu program Summer Internship určený talentovaným studentům vysokých škol. Stážisté měli na centrále mezinárodní retailové společnosti, která v Česku provozuje síť obchodů Albert, možnost rozvíjet své znalosti a získat během léta cennou pracovní zkušenost.

eva-brabcova_projekt-cherokeePět vybraných studentů pracovalo na reálných projektech v různých odděleních od června do konce září. Stáž zakončili prezentací výsledků před členy nejvyššího vedení a získali certifikát.

Příležitost pro studenty i manažery

Společnost Ahodl poskytla i tento rok studentům vysokých škol jedinečnou příležitost zapojit se do zajímavých a reálných projektů pod vedením zkušených profesionálů přímo na centrále společnosti Ahold. Jednou z nich byla i studentka Vysoké školy ekonomické v Praze Eva Brabcová.  „Na stáž jsem se přihlásila, protože je to skvělý způsob, jak propojit teorii s reálnou praxí. Navíc studuji mezinárodní obchod a právě práce v mezinárodní retailové firmě je něco, čemu bych se chtěla v budoucnu věnovat,“ říká.

„Máme velkou radost ze zájmu studentů o program Summer Internship v naší společnosti. Program je přínosný nejen samotným studentům, ale i manažerům, kteří díky spolupráci se stážisty získávají nové pohledy na řešení situací i větších projektů,“ uvádí Lenka Bednářová z personálního oddělení společnosti Ahold a doplňuje: „Kromě cenné praxe a zkušeností může stáž nakonec přinést i start budoucí kariéry.“

Pět projektů pro pět talentů

Všech pět vybraných studentů hned od začátku své stáže spolupracovalo s manažery jednotlivých oddělení na projektech v oddělení financí, komunikace a PR nebo marketingu. „V rámci stáže jsem pracovala na programu zavádění módní značky Cherokee do hypermarketů Albert po celé České republice. Na práci mě nejvíce bavila různorodost. V kanceláři jsem sledovala, jak se celý projekt vytváří, a poté jsem měla možnost vidět výsledky přímo na prodejní ploše. Podle mého názoru je toto propojení velmi důležité,“ popisuje Eva Brabcová.

Tříměsíční stáž studenti zakončili prezentací výsledků své práce před členy nejvyššího vedení. Získali také certifikát, který mohou využít při budoucím hledání práce. „Pro mě to byla skvělá příležitost, jak si vytvořit nespočet cenných kontaktů z oboru. Navíc jsem zjistila, jakým směrem se chci vydat, až dokončím školu,“ hodnotí stáž Eva Brabcová. „Stáž mi zvedla sebevědomí a nyní se ucházím o místo v marketingovém týmu společnosti,“ uzavírá.

Příští rok podesáté

Společnost Ahold, která u nás provozuje síť více než 300 supermarketů a hypermarketů Albert, letos slaví 25 let na českém trhu. Program Summer Internship čeká významný milník v příštím roce, kdy otevře talentovaným studentům vysokých škol se zájmem o retail svůj 10. ročník.

 

Zdroj: Ahold Czech Republic, a. s.

Praha, 13. října 2016