Skupina Aerium prodává obchodní centrum Královo Pole

Společnost CBRE, světový lídr v komerčních realitních službách, zastupovala společnost ÆRIUM při prodeji obchodního centra Královo Pole společnosti CPI, české realitní investiční skupině působící ve střední a západní Evropě.

Kralovo Pole_1Obchodní centrum Královo Pole postavila v roce 2004 společnost Carrefour a nabízí dvoupodlažní nákupní galerii se 78 obchody a zónou rychlého občerstvení a restaurací o celkové výměře 26 500 m2 hrubé pronajímatelné plochy a 900 parkovacích míst. Hypermarket byl původně provozován společností Carrefour do roku 2007, kdy jej převzalo Tesco.

Královo Pole je největší nákupní centrum v severní části Brna se spádovou oblastí pro 250 000 obyvatel města s nadprůměrnou kupní silou v dosahu přibližně 20 minut. Nákupní centrum nabízí rozvojový potenciál díky platnému stavebnímu povolení na rozšíření o dalších 12 000 m2 hrubé pronajímatelné plochy.

Charles Edouard Castella, jednatel společnosti Aerium, řekl: „Těší nás, že jsme na trh přinesli zajímavou investiční nabídku. Poté, co jsme úspěšně realizovali strategii na správu centra, předáváme obchodní centrum Královo pole v nejlepším stavu do CPI Property Group. Tato jedinečná investice je zajištěna smlouvami, které přinášejí dlouhodobé stabilní příjmy, stejně jako stavební povolení na další expanzi o rozloze 12 000 m2. Těším se, jak bude obchodní centrum nadále prosperovat.“

Peter Wojtusiak, Associate Director, Investment Properties ve společnosti CBRE, řekl: „Jsme velmi pyšní, že jsme mohli zastupovat společnost Aerium při prodeji obchodního centra Královo pole a přispěli jsme k vynikajícímu výsledku pro obě strany. Společnost CPI od skupiny Aerium získala prosperující obchodní centrum s významným potenciálem rozšíření růstu a revitalizace, jehož realizací dojde k dalšímu upevnění dominantního postavení tohoto centra na trhu.“

Tato významná transakce podtrhla profesionální znalosti a služby CBRE v maloobchodním sektoru a marketingu tohoto komplexního aktiva a také přispěla k překročení hranice v objemu maloobchodních transakcí 550 milionů EUR od začátku letošního roku, které zahrnují sedm aktiv. Tím se upevnila pozice CBRE jako velmi zkušeného a jednoho z nejaktivnějších investičních poradenských týmů na českém maloobchodním trhu.

 

Zdroj: CBRE Group

Praha, 29. července 2017