Skupina Fade otevřela svůj již desátý outletový obchod

Fade aktuálně provozuje 60  obchodů  v České republice a na Slovensku a zastupuje značky jako je Pinko, Marciano, Calvin Klein či Guess.

Nový butik Fade Accessories otevřený v centru Freeport Fashion Outlet na Znojemsku se bude specializovat na obuv a doplňky značek Guess a Calvin Klein. Podle Martina Koláře, manažera outletových prodejen společnosti Fade, jde o nový koncept, který nabídne zákazníkům na jednom místě nejširší nabídku obuvi obou značek. „Outlety jsou pro nás ideálním řešením v stávající situaci, kdy potřebujeme prodávat i starší kolekce,“ komentuje Kolář otevření nového obchodu. K celkovému rozložení počtu prodejen mezi outlety a standardní obchody pak Kolář poznamenává, že považuje za zdravý poměr provozovat na každých pět obchodů zhruba jeden outletový.

Podle Jana Procházky, ředitele Freeport Fashion Outlet, nový obchod výborně zapadá do celkové struktury centra zaměřující se především na luxusnější módu. „Jsme rádi, že skupina Fade se rozhodla otevřít v našem centrum svůj v pořadí již čtvrtý obchod,“ dodává Procházka.

Zatím zveřejněná čísla ukazují, že právě outlety patří aktuálně mezi koncepty, kde byl zájem zákazníků po otevření obchodů největší. Svůj podíl na tom měli i mimořádné slevy, které obchodníci v outletech při otevření nabídli. Přebytky zboží i zájem zákazníků se podle Procházky projevují v zvýšeném zájmu nájemců, a to jak o standardní formáty prodejen, tak i pop-up story sloužící k časově omezeným výprodejům.

 

Zdroj: Direction PR, s.r.o.

Praha, 7. června 2021