Vítězem Bohemia Sekt Trophée – Sommelier ČR 2015 je David Král

Nejlepším sommelierem České republiky se letos stal David Král ze společnosti Bohemia Sekt, který ve čtvrtek 22. října v soutěži Bohemia Sekt Trophée – Sommelier ČR 2015 prokázal mezi osmnácti konkurenty největší teoretické znalosti i nejlepší praktické dovednosti v profesi sommeliera. Na druhém místě skončil Pavol Velič z Makro Cash & Carry, třetí místo obsadil Lukáš Benda opět ze společnosti Bohemia Sekt.

V soutěži, která se konala již po osmnácté, bojovali o titul Sommeliera ČR jak profesionálové z restaurací a hotelů, tak zástupci z řad výrobců či prodejců vína. Všech osmnáct soutěžících muselo nejprve v pražské restauraci Parnas ukázat své teoretické znalosti a poté předvést servis vína.

Do slavnostního večerního finále na Nové scéně Národního divadla postoupili tři nejlepší, kteří museli porotě i publiku dokázat, že jsou skutečnými mistry oboru. „Sommelier musí umět skvěle komunikovat s hosty a své umění mu ‚prodat‘. Proto byla součástí soutěže i improvizovaná scénka s herci Sašou Rašilovem a Barborou Seidlovou, kterým finalisté podávali vína z Itálie, Rakouska a Nového Zélandu,“ popisuje Ondřej Beránek, ředitel společnosti Bohemia Sekt, která mistrovství spolupořádá. Každý z finalistů se tedy ocitl v jiné vinařské oblasti, přičemž musel obstát s popisem a servírováním vína i v odpovědích na několik otázek týkajících se tamější kuchyně.

 

Zdroj: Bohemia Sekt

Praha, 26. října 2015