Zásilkovna spouští službu Same day delivery

Same day delivery, tedy doručení zásilky ve stejný den, kdy je podána, je nová služba, kterou Zásilkovna poskytuje svým klientům z řad eshopů. V rámci neustálého zlepšování služeb tak nyní dokáže ve třech velkých městech v Česku garantovat doručení ve stejný den, kdy je zásilka podána.

Zásilkovna spustila službu Same day delivery v katastrálním území Prahy již vloni a letos v září ji rozšířila do dalších dvou krajských měst. V režimu dodání “ještě dnes” propojuje Prahu, Brno a Ostravu. V těchto městech rozváží zásilky zákazníkovi domů  týž den mezi 18:00 a 21:00 h.

Řešit logistiku prostřednictvím Zásilkovny se rozhodlo již více než 8000 eshopů. Ke službě Same day delivery se zatím připojilo několik desítek velkých eshopů. Doručení v den objednání plánuje ve svém košíku nabídnout např. nově vzniklý a ambiciózní ecommerce projekt se značkovou módou Bibiloo.

„V perfektním a pro našeho zákazníka co nejrychlejším a co nejpříjemnějším řešení logistiky vidíme jednu z klíčových předností úspěšného eshopu. I proto jsme se rozhodli pro Zásilkovnu nejen díky nové nabídce doručení v den podání zásilky, ale také díky  potenciálu řešení prodeje do zahraničí, který díky ní získáváme,” říká Petr Liesner, zakladatel a CEO eshopu Bibloo.cz.

V Česku ještě dnes, zítra v zahraničí

V Česku startuje služba doručení ve stejný den, zkrátka ale nezůstanou ani zákazníci eshopů na Slovensku a v Maďarsku. Pro tyto dvě země totiž Zásilkovna nově garantuje doručení D+1, tedy druhý den po podání zásilky. V září došlo také k plošnému zlevnění logistiky do tří zemí – Slovenska, Maďarska, Německa a Rakouska.

„Snažíme se pomocí naší vlastní logistické sítě propojit všechna velká města v regionu a optimalizovat naše trasy tak, abychom neustále zkracovali dobu, za kterou jsme schopni doručit zásilky od eshopů až ke koncovým zákazníkům. Same day delivery není již otázkou logistiky budoucnosti, ale reality dneška. Doručení v den podání jsme v Česku začali nabízet jako vůbec první na trhu, do druhého dne doručujeme na Slovensko a do Maďarska,” popisuje vývoj služeb Zásilkovny její zakladatelka Simona Kijonková.

Zásilkovna rozšiřuje záběr a vstupuje na rumunský trh

Spolu se spuštěním služby Same day delivery uskutečnila Zásilkovna i dlouho plánovaný vstup do Rumunska. První zásilka dorazila do zatím nejvzdálenější země přesně 16. září 2015. Rumunsko se tak stalo sedmou zemí, v rámci které společnost nabízí doručování objednávek z eshopů včetně všech navazujících služeb (např. výběru a následného převedení dobírky na účet eshopu). Zásilkovna tak pokračuje ve své “misi” a pomáhá eshopům v prodeji jejich zboží do zahraničí.

 

Zdroj: Dark Side a.s.

Praha, 30. září 2015