Datart otevřel „Prodejnu 21. století“

Společnost Datart představila nový koncept prodejen „Prodejnu 21. století“.  Hlavním motivem je humanizace prostoru. Pojetí prodejny je řešeno naprosto unikátním způsobem, který zatím nikdo jiný v Čechách a na Slovensku nenabízí. První pobočku v novém provedení otevřel Datart v pátek 25. září v pražském Centru Chodov. Nově je součástí prodejny kuchyňské studio.

Při tvorbě nadčasového designu se Datart ve spolupráci s architektonickým ateliérem LILA inspiroval v zahraničí. Rovněž vycházel ze svých dlouhodobých zkušeností s potřebami a přání zákazníků a z trendů životního stylu. Použity jsou zde nové materiály, nové technologie i nový způsob prezentace produktů.

Některé grafické prvky jsou přeneseny z webu, dochází tak k většímu propojení vzhledu e-schopu a prodejny. Důraz je kladen na polidštění prostoru, přehlednost vystaveného zboží a snazší orientaci v prodejně. „Našim zákazníkům chceme čas strávený u nás co nejvíce zpříjemnit. Proto jsme zařadili do nového designu přírodní odstíny zelené, více dřevěných prvků a současně jsme vyčlenili i prostor na odpočinek. Novinkou je speciální vůně Datart, která se bude linout celou prodejnou,“ upřesňuje Martin Heřmánek, Ředitel prodeje ve společnosti Datart.

Ke konceptu „Prodejny 21. století“ se samozřejmě váže i větší uplatnění interaktivních prvků. „U vybraných produktů budou moci zákazníci čerpat informace i z interaktivních popisků. Týká se to části výrobků malých domácích spotřebičů. Mezi další inovace patří zavedení e-kiosků, kde si mohou zákaznici prohlédnout naši kompletní nabídku produktů a objednat online zboží, které není zrovna na prodejně přítomné,“ pokračuje Martin Heřmánek. Prodejna díky novému LED osvětlení ušetří třetinu elektrické energie.

Nově zrekonstruovanou prodejnu v pražském Centru Chodov je možné navštívit od 25. září. Pouze v této prodejně od 25. do 28. září byly nabízeny některé výrobky za výjimečné ceny. Zákazníci také ochutnali kávu Nero exkluzivně dostupnou v síti Datart a sladkosti upečené přímo v  kuchyňském studiu. Již ve čtvrtém pražském studiu si mohou pořídit kompletní kuchyň, od všech spotřebičů až po nábytek a vybavení. Připraveny byly i další akce, prezentace a soutěže.

 

Zdroj: DATART INTERNATIONAL, a.s.

Praha, 30. září 2015