Pohled do regionu

Čokoláda Safari pro královédvorské safari

Společný projekt místního výrobce a turisticky atraktivní lokality je ideální – a logickou synergií. A právě takový projekt připravily čokoládovna Carla a ZOO Dvůr Králové. Novinka, čokoláda Safari, byla oficiálně pokřtěna přímo v areálu zoo v sobotu 28. května. A Retail News byl přitom.

Sobota 28. května patřila v královedvorské zoo oslavě Mezinárodního dne dětí a křtu čokolád Safari firmy Carla, která sídlí rovněž ve Dvoře Králové, se Sabinou Laurinovou a kuchařkou Vendy, která pro tuto příležitost vytvořila čokolízátka (Cake Pops) Carla.

Křtu se zúčastnil i Přemysl Rabas, ředitel ZOO Dvůr Králové, Martin Tomáš, vedoucí prodeje pro tradiční trh firmy Carla a Igor Mašín, provozovatel gastro provozu zoologické zahrady. Pro děti byla připravena čokoládová show s kuchařkou a blogerkou Vendy, která probíhala v čokopavilonu u Restaurantu Lemur. Děti si mohly po oba víkendové dny vyzkoušet výrobu čokoládových lízátek Carla a mohly ochutnat nejen mléčnou a hořkou čokoládu přímo z čokoládové fontány, ale i další výrobky tohoto českého výrobce čokolád a čokoládových cukrovinek. Podle počtu rozdaných čokoládových Cake Pops prošlo pavilonem více než 1 500 dětí. Celá akce se nesla v duchu čokoládového sladkého mlsání, a to nejen dětí, ale i jejich rodičů.

Safari dětská 20g mléčná čokoládka je, jak říká Martin Tomáš, prvním krokem v rámci širší spolupráce s královédvorskou zoo. Šest druhů čokoládek, na kterých je vyobrazena tzv. velká pětka afrických zvířat a společný motiv se všemi zvířaty, vzniklo v rekordním čase. Celá příprava trvala tři měsíce, od grafického návrhu obalů po zprovoznění výrobní linky.

Carla je se zoo domluvena i na společném marketingu. Na zadní straně čokolády najdou zákazníci QR kód ve tvaru Afriky se soutěží pro zákazníky, která potrvá do konce roku. Jak říká M. Tomáš, jsou připraveny i další společné aktivity a projekty.

Distribuce čokolád Safari ovšem směřuje i do běžné obchodní sítě v rámci závislého i tradičního trhu.

K dalším novinkám, na které se mohou zákazníci těšit, patří například Čokoška 20g, první čokoláda, jejíž obal namalovaly samy děti nebo Čokoládové knoflíky.

 

Pokračování článku a mnoho dalšího naleznete v červnovém čísle Retail News…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.