Logio sílí. Spojuje síly s česko-německou technologickou a investiční skupinou ABRA Holding a míří na Západ

Logio, leader v oblasti Supply Chain Managementu, se přidává k česko-německé investiční skupině ABRA Holding, která se zaměřuje na investice v oblasti technologií a spojování špičkových softwarových firem ve střední Evropě. Logio dodává své služby největším firmám jako Škoda Auto, Plzeňský Prazdroj, Rohlík, DM drogerie nebo Albert. ABRA Holding rozsáhlými investicemi a technologickým know-how posílí vývoj produktů Logia a expanzi na evropské trhy.

Logio působí na trhu více než dvacet let a ve spolupráci s ABRA Holding plánuje expandovat na západní trhy. „V první fázi se zaměříme na vylepšení produktu tak, aby odpovídal potřebám německy mluvících zemí, a následně budeme expandovat i do jiných států Evropy. Počítáme, že již ve střednědobém horizontu budeme generovat přes 50 procent našeho byznysu z jiných zemí než je Česká republika,“ představuje plány Marek Šucha, CEO a spolumajitel Logio.

Logio v uplynulých letech pracovalo často pro zahraniční klienty nebo nadnárodní firmy, typicky v oblasti automotive, FMCG a plánování výroby. Nyní by se společnost ráda více zaměřila na expanzi a získávání zakázek ze zahraničí. „Hledání efektivity v řízení retailu nebo plánování výroby je nekonečný proces a my jsme si vědomi, že se nám zde otevírá velký prostor pro růst i mimo Českou republiku,“ doplňuje Jan Jirovec, obchodní ředitel a spolumajitel Logio. „Zázemí silného partnera nám navíc umožní dotáhnout a vyladit naše řešení na globální úroveň,“ uzavírá.

ABRA Holding získá prostřednictvím rozsáhlé investice ve společnosti Logio 75procentní podíl, její vedení zůstane nadále v rukou současného managementu. „Máme společný pohled na budoucnost, což je pro nás při výběru partnerů zásadní. Navíc produkty a služby Logio dále organicky rozvíjí portfolio naší skupiny,“ říká Jaroslav Řasa, CEO a spolumajitel ABRA Holding. „Pro Logio přináší spojení nové možnosti a příležitosti při získávání zákazníků,“ dodává Jaroslav Řasa. Logio posílí portfolio produktů, do kterého patří legendární ABRA Software, lídr v oboru informačních systémů pro firmy. Patří sem mimo jiné také INEKON SYSTEMS, specialista na Business Intelligence nebo softwarová řešení FLORES.

„S více než 30letou odbornou znalostí spojujeme úžasné týmy, aplikace, technologie a investice v srdci Evropy tak, abychom poskytovali výjimečný přínos zákazníkům. Milujeme IT, zakládáme si na technologiích a rozumíme jim, nejsme jen finanční investoři. Tvoříme velkou věc,“ dodává Monika Vondráková, Vice President ABRA Holding.

 

Zdroj: Logio

Praha, 27. dubna 2023