Módní řetězec Primark se zavázal zmrazit ceny více než tisíce dětských produktů

Společnost Primark se rozhodla zmrazit ceny více než tisíce základních kousků oděvů pro děti, aby tak ulevila rodinám a jejich rozpočtu při současně rostoucích životních nákladech.

Zmrazení cen dětského zboží je reakcí na rostoucí tlak, který pociťují domácnosti po celé zemi. Týkat se bude nejoblíbenějších produktů jako je spodní prádlo, trička, kalhoty nebo šaty.

„Nabízet kvalitní módu za dostupnou cenu bylo vždy hlavní myšlenkou značky Primark. Nyní je tato hodnota důležitější než kdy dříve. Děti rychle rostou a nákup oblečení patří mezi významné rodinné výdaje. Doufáme, že zafixováním cen dětského zboží dokážeme rodinám v současné náročné době, kdy vše citelně zdražuje, alespoň trochu pomoci,“ uvedl Maciej Podwojski, obchodní manažer pro region střední a východní Evropy.

Závazek značky Primark zmrazit ceny základních kousků z kolekce dětské módy* se týká těchto produktů:

  • Mikina: cena od 155 Kč
  • Šaty: cena od 155 Kč
  • Bunda: cena od 470 Kč
  • Spodní prádlo: cena od 130 Kč za 10 ks
  • Ponožky: cena od 90 Kč za 10 ks

Mnoho produktů, kterých se zmrazení cen týká, spadá navíc pod značku Primark Cares, což znamená, že jsou vyrobené z recyklovaných materiálů nebo materiálů pocházejících z udržitelnějších zdrojů. Jedná se například o tričko s dlouhým rukávem nebo džíny, vyrobené z bavlny získané prostřednictvím Programu na udržitelné získávání bavlny (PSCP) – největšího programu svého druhu v rámci módního odvětví. Cílem tohoto programu je vyškolit zemědělce k pěstování bavlny pomocí udržitelnějších zemědělských metod, což pomáhá nejen snižovat dopad na životní prostředí, ale také zlepšovat jejich živobytí.

*Uvedené ceny se vztahují k nejoblíbenějším produktům z kolekce určené pro mladší děti (1,5 až 8 let). V případě omezeného počtu produktů a velikostí mohou být ceny nižší. Zatímco ceny většiny dětských produktů byly zamrazeny, u vybraných produktů dojde k navýšení ceny. I v tomto případě je cílem společnosti nabídnout produkty za co nejdostupnější ceny.

 

Zdroj: grayling.cz

Praha, 31. července 2022