Nový retail park STEHELČEVES u dálnice D7 směr Kladno otevírá tento týden

Oficiální otevření retail parku STEHELČEVES s nabídkou obchodů oblíbených mezinárodních značek se uskuteční ve čtvrtek 7. prosince, kdy již budou v provozu všechny jeho prodejny. První možnosti k nákupu však budou moci zákazníci využít už od začátku tohoto týdne.

Nový park se nachází na exitu 9 dálnice D7 směr Kladno, v blízkosti Letiště Václava Havla. Mezi hlavní nájemce patří BILLA, dm-drogerie markt, Don Pealo, Pepco či Super zoo. Restaurace rychlého občerstvení Popeyes se službou drive-thru otevře v polovině prosince.  V areálu parku bude od února příštího roku k dispozici také restaurace McDonald’s.

Retail park nabízí celkem 3 300 metrů čtverečních pronajímatelné plochy a je první etapou projektu ve Stehelčevsi developera a stavební firmy ABP HOLDING a projekční kanceláře FABIONN, jež má s retailovými parky dlouhodobé zkušenosti.  Celková investice přesahuje 200 mil. CZK. Realitním agentem pro vybrané prostory projektu je pražská kancelář Cushman & Wakefield.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo výstavbu retail parku úspěšně zrealizovat během krátkého období devíti měsíců. Dnes je zde pro nakupující celkem sedm samostatných obchodů a restaurace rychlého občerstvení. Složení nájemců je pro zákazníky vysoce atraktivní a plusem je také zavedení autobusové linky až do parku. V areálu jsou též k dispozici čtyři nabíjecí stanice pro osobní elektroauta,“ uvedl Jiří Procházka, generální ředitel developerské a stavební společnosti ABP HOLDING.

Nový park je navržen tak, aby splňoval současné nároky na špičkovou nákupní zkušenost zákazníků a jejich celkový komfort, včetně velkoryse řešeného parkovacího systému. Jednotlivá parkovací místa jsou nadstandardně široká 3 metry a dlouhá 5 metrů, čímž je zajištěn bezproblémový pohyb osobních vozů. Areál nabízí celkem 134 parkovacích míst. Retail park vyhoví také zákazníkům s elektromobily, kteří budou moci využít dvě oboustranné nabíjecí stanice. V areálu parku je rovněž umístěn AlzaBox k vyzvedávání zásilek a bankomat.

Retail park splňuje i řadu kritérií v oblasti udržitelnosti. Velmi moderní řešení má např. management dešťové vody. Ta je odváděna do nově vybudované železobetonové podzemní nádrže ze střech objektů a zároveň z parkovacích ploch, a to přes odlučovač ropných látek. Následně je během potřebného období distribuována přes čerpadla do zelených částí areálu. Jedná se tak o automatický závlahový systém zazeleněných ploch s využitím veškeré zachycené dešťové vody. Na začátku příštího roku bude na střeše objektů spuštěna také fotovoltaická elektrárna, takže jejich provoz bude využívat i energii z obnovitelného zdroje.

Do budoucna se v rámci areálu Stehelčeves počítá s další etapou výstavby retailových prostor s 3 500 metry čtverečními pronajímatelné plochy, včetně možnosti zřízení manufakturních prostor, a volnočasovou městskou zónou o rozloze 1 000 metrů čtverečních.

 

Zdroj: Best Communications

Praha, 4. prosince 2023