Valná hromada Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR

Dne 18. 2. 2016 se v rámci mezinárodního potravinářského veletrhu Salima uskutečnila v Brně Valná hromada Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.

IMG_20160218_100726Prvé společenské části jednání Valné hromady SOCR ČR se zúčastnili zástupci některých ministerstev a zástupkyně odborů.

Na úvod celého jednání vystoupil ministr zemědělství Marian Jurečka, dále zde vystoupil i náměstek minstra průmyslu a odchodu Eduard Muřický, ředitelka odboru cestovního ruchu MMR Jitka Mattyašovská, za Ministerstvo financí vystoupil Lukáš Kozák, který zde zmínil základní informace týkající se zákona o elektronické evidenci tržeb, což je téma, na kterém SOCR ČR s MF již od počátečního záměru zavedení spolupracuje.

Jako zástupce našeho sociálního partnera vystoupila za Odborový svaz pracovníků obchodu jeho předsedkyně Renáta Buriánová.

Druhá část jednání Valné hromady byla již neveřejná. V této části byli kooptováni 3 noví členové představenstva, kteří doplnili stávající představenstvo do plného počtu tj. 15 členů.

Představenstvo SOCR ČR se tedy rozrostlo o zástupce následujících členských firem:

  • Asociaci horských středisek, o. s., zastoupená ředitelem PaedDr. Liborem Knotem
  • ROSSMANN, spol. s r.o., zastoupená jednatelem Ing. Vladimírem Mikelem
  • Svaz českých a moravských družstev (SČMSD), zastoupený předsedou představenstva Pavlem Březinou.

I v roce 2016 bude SOCR ČR pokračovat v plnění Strategie na období 2015 – 2019, která byla přijata na Valné hromadě v roce 2015.

Zdroj: Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky

Praha, 24. února 2016