Pro grilování chceme kvalitu a inspiraci

Češi jsou nejen pivním, ale i grilovacím národem.

Příjemná společnost, dobrá nálada, dobré jídlo. To jsou tři podmínky, pro úspěšnou grilovací party. Jdeme-li nakupovat pro tuto příležitost, není zpravidla prioritou cena, ale snaha koupit dobré suroviny, blýsknout se chuťovými kombinacemi a nápady.

S blížícím se jarem se značná část české populace těší na příjemné posezení u venkovního grilu. O úspěšnosti grilovací sezóny rozhoduje z velké části počasí, podobně jako u spotřeby nealkoholických nápojů a piva. Celý článek

Agro-potravinářský komplex ve světě

Míra koncentrace ve je velmi vysoká a dále poroste.

Řetězec zahrnující obdělávání zemědělské půdy, pěstování plodin, chov hospodářských zvířat, potravinářský průmysl a maloobchod s potravinami a dalším zbožím v současné době kontroluje omezený počet nadnárodních koncernů. Studie „Koncernový atlas 2017“ zveřejněná v Německu považuje vysokou koncentraci tohoto byznysu za závažný problém.

Podle studie „Koncernový atlas 2017“ je ohroženo konkurenční prostředí skýtající firemním odběratelům i běžným spotřebitelům možnost širší volby. Celý článek

Budoucnost logistiky vidím v přenosu kvalitních dat

Klíčovým slovem je optimalizace nákladů logistiky.

„Když se daří firmám, daří se i logistice,“ říká Ing. Jan Polter, obchodní a marketingový ředitel společnosti DACHSER Czech Republic. Ta svým zákazníkům nabízí integrované logistické služby, včetně poradenství při optimalizaci dodavatelského řetězce, výběru skladové plochy a jejího vybavení.

Jak hodnotíte z pohledu logistického providera uplynulý rok a jaká očekávání jsou spojena s rokem 2017?

Celý článek

Firmy čeká nedostatek zaměstnanců

Tlak na růst platů i generační a technologická obměna.

Po řadě „hladových“ let se na trhu práce objevily nové fenomény. Především rekordní snížení nezaměstnanosti, která je u nás nejnižší v celé Evropské unii. S tou jde ruku v ruce nedostatek kvalitních zaměstnanců prakticky ve všech oborech, tedy i v obchodě, službách a logistice.

Dalším významným faktorem, který mění strukturu pracovního trhu, je nepříznivý demografický vývoj. To vše bude probíhat v podmínkách globální digitální revoluce – Průmysl 4.0, potažmo tzv. Práce 4.0. Celý článek

Personalizace obalů není fikce

Konkurenční výhodou se mohou stát obaly doslova na míru.

Menší série, vysoká personalizace, rychlejší reakce a jednodušší realizace zakázky. To vše patří k aktuálním trendům, které umožňuje digitální tisk. Konkurenční výhodou se tak mohou stát obaly doslova na míru pro kampaň, oslavu výročí nebo oslovení zákazníka.

Podpora vztahů spotřebitelů ke značce, zkrácené procesy v dodavatelském řetězci, možnost rychle změnit tiskový motiv a bezpečnostní prvky integrované v obalu. Celý článek

Proč chceme superpotraviny?

Jídlo nebo lék?

I do Česka vtrhl nový trend jménem superfoods neboli superpotraviny. Jsou pro naše zdraví a kondici opravdu tak zázračné nebo jde spíše o aktuální módní vlnu, a tak trochu nafouknutou marketingovou bublinu? Poptávka po nich každopádně narůstá.

Jsou skutečně tou nejlepší cestou ke kvalitnějšímu životu? Dokáží zlepšit zdravotní stav, chránit proti civilizačním nemocem a posilovat imunitu, jak se často snaží přesvědčit masivní reklamní kampaně? Celý článek

Aktuální trendy na trhu chleba a pečiva

Obchodníci pečou – pekaři prodávají.

Pekařský trh v České republice je velmi specifický a zasahuje do něj velké množství subjektů. Přestože zde vyrábí chléb a pečivo okolo 700 klasických pekáren, v posledních letech se do tohoto segmentu aktivně pustili i obchodní řetězce, které ve vlastních pekárnách umístěných v marketech vyrábí či dopékají pečivo.

Pekařské výrobky se staly nástrojem tvrdého konkurenčního boje. Jsou totiž poslední super čerstvé potraviny, u kterých o čerstvosti rozhodují hodiny. Celý článek