Pečivo zaujímá původem i inovacemi ve složení

Čtyři pětiny trhu tvoří nebalené pečivo

Není překvapením, že pečivo nakupují všechny české domácnosti. Na rozdíl od některých sousedních zemí je v oblibě hlavně to nebalené, tento segment představuje podle dat GfK víc než čtyři pětiny trhu ve výdajích. Do průměrné domácnosti se kupuje víc než třikrát týdně, zatímco balené jen jednou za 11 dní.

Jde přitom o dvě kategorie, které oslovují zákazníky rozdílně. „V baleném segmentu hrají významnější roli promoční aktivity. Celý článek

Zvyšují se požadavky na technické standardy budov

Tomáš Míček: Sklady jsou prodejnami budoucnosti

P3 má za sebou úspěšný rok. Společnost za uplynulé období evidovala rekordní počet nových pronájmů i prodloužených smluv a dařilo se jí i v nové výstavbě na míru. O aktuální situaci na trhu, nových projektech a současných trendech na poli průmyslového developmentu jsme hovořili s Tomášem Míčkem, ředitelem společnosti P3 pro Českou republiku.

Jak hodnotíte minulý rok?

Jednoznačně jako velmi úspěšný. Celý článek

Největší setkání obchodníků ve znamení 3 hlavních cílů

Co čekáme od Retail Summitu 2016?

Startuje 22. ročník největšího setkání českého a středoevropského obchodu a jeho organizátoři mají poslední šanci zrekapitulovat si cíle a očekávání, se kterými Retail Summit 2016 spojují.

Dovolím si je jménem organizačního i programového týmu stručně shrnout. Retail Summit se od svého 1. ročníku v únoru 1995 snaží přinášet informace a inspiraci pro podporu rozvoje podnikání na obchodním trhu a být platformou pro setkávání jeho klíčových hráčů. Celý článek

Zasedání EuroCOOP po sedmi letech opět v Česku

Nenápadná síla družstev

Pro rok 2016 se chce EuroCOOP soustředit na podporu spotřebních družstev i v rámci Evropské unie a větší podporu ve státech, kde působí. Klíčové jsou i otázky trvale udržitelného rozvoje a ekologického nakládání s odpady. Významné projekty budou v oblastech e-commerce, logistiky, centrálního nákupu a větší práce se členy družstev.

Organizace EuroCOOP zastřešující největší maloobchodní prodejce v Evropě zasedala po sedmi letech opět v České republice. Celý článek

Komerční článek

Digitální koutky v prodejnách rychlého občerstvení

Doba plná technologického pokroku nám spoustu věcí usnadňuje. Umožňuje nám neustále komunikovat a vstřebávat informace. Naučili jsme se dělat různé věci a být u toho online. Prodejny rychlého občerstvení se rozhodly tento trend následovat a umožnit svým návštěvníkům neomezený interaktivní zážitek.

Na přístup k internetu zdarma jsme si zvykli velmi rychle. Máme ho ve veřejných prostorách, vlacích, ale i v restauracích. Ty se snaží vyjít zákazníkům vstříc a v každém podniku najdete v dnešní době připojení zdarma. V současnosti to už není konkurenční výhoda, ale zažitý standard. Celý článek

Spotřebitelské trendy

88 % zákazníků nákupních center využije nabídky místních restauračních zařízení

Společnost CBRE vydala výsledky světového průzkumu „Food & Beverage“.

Z průzkumu vyplývá, že až 88 % zákazníků, kteří zavítají do obchodního centra za účelem nákupu, zároveň navštíví také místní restauraci nebo kavárnu.

Třetina zákazníků zde dochází dokonce pouze za tímto účelem a samotný nákup se stává jednou z činností při návštěvě nákupního centra. Celý článek

Retail Summit nás stále baví

Barbora Krásná z Blue Events poskytla Retail News a slovenskému odbornému portálu RETAIL magazin exklusivní rozhovor ke stavu příprav Retail Summitu 2016.

Další ročník Retail Summitu, největšího středoevropského setkání špiček maloobchodu, je přede dveřmi. Čím bude tento ročník jiný a výjimečný?

Pečlivě jsme studovali výsledky výzkumu spokojenosti účastníků Retail Summitu 2015, který byl zatím co do účasti největší – zúčastnilo se jej 1 072 manažerů a specialistů z Česka, Slovenska a řady dalších zemí. Celý článek